1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. Discord Support team Facebook l2central.info

Disconnect Serwer

Discussion in 'Archive 2.0' started by nydos, Dec 14, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. nydos

nydos User

mam taki problem. jak gram to co chwile dostaje dc , i tak ciągle pomoże ktos ?

2. d2vio

d2vio User

ja tez w zaleznosci do godzin i miejsc

3. mus1ek

mus1ek User

spoko chłopaki nie jesteście sami, wczoraj to działo się połowie moich znajomych. wykorzystując komendę ping w cmd można było z łatwością zauważyć że, server nie nadąża z wysyłaniem danych. puki co się uspokoiło ale jak tak ma działać globalny server to k*ź*a gl.

4. nydos

nydos User

ja mam to od poczatku serwa]

5. ImpressA

ImpressA User

tez mnie to śmieszyże lagi są czasami jak na serwerach java priv. tyle dobrze ze ss lag nie występuję.

6. vertiKs

vertiKs User

ciekawi mnie tylko dlaczego ludzie z innych krajów grają bez dc , a graczy z polski męczy ten problem .
    sam staram się wejść na server od 14 i cały czas dc po wyborze postaci >.<

Last edited by a moderator: Dec 15, 2011
  7. Termit

Termit User

informatykiem nie jestem, ale sugerując się innymi wpisami, na 90% problemy muszą leżeć po waszej stronie. ja do tego czasu po wypuszczeniu god, licząc czas spędzony na serverze ncsoft, później innovy ilość dc i crashy z niewiadomych przyczyn można policzyć na palcach jednej ręki. częściej jednak doświadczam dc z powodu mojego routera, który czasem lubi się sam zresetować.

8. pimer

pimer User

a skad wiesz ze graja bez dc :)?
    a tak serio naprawde nie rozumiem ludzi ktorzy ciagle maja jakies problemy z gra mimo ze wystarczylo zainstalowac i postepowac tak jak bylo napisane, bez zadnych udziwnien, w zasadzie to wszystko samo sie robilo :) wraz z znajomymi gdzie mieszkamy po calej szerokosci polski nie mamy z tym problemow, takze moze to nie wina pl tylko pc ? :) pozdro ;)

9. Smokepsv

Smokepsv User

jestem w stanie grac na serverach prywatnych bez zadnego dc, na serverach ncwest bez zadnego dc. a na innovie nawet niemoge utworzyc postaci bo mnie rozlacza z serverem ( i tak zrobilem tak jak pisalo w faq bez zadnych udziwnien ).

10. Drapool21

Drapool21 User

tez mam ten problem help. na pc gra smiga a na lapku wchodzi brat w gre chwile biegnie i dc i dc a ja nic dalej gram o co tu chodzi?

11. orzel286

orzel286 User

sugerujesz się wpisami ludzi z innovy typu "u nas wszystko działa - to na pewno wy macie pirackiego painta"? lmao.
    pliz nyga - na pierwszym lepszym lolprivie l2bug z javą nie masz takiej jazdy z połączeniem jak tutaj. jeśli dobrze pamiętam to mechanizm jest taki - łączysz się z serwerem, serwer nie wyrabia, pakiet danych nie dociera do klienta = dc. udało mi się pograć bez problemów jakieś... 20-30 minut? i zaczęły się jaja.

tak wogle, to gdzieś znalazłem wpis, że innova ma problem z providerem, i stąd całe halo. trza tylko dobrze przeszukać forum.

12. Therminius

Therminius User

na lol l2j gra garstka osób w górnych porywach 500-1000 z czego większość to serwery typowo narodowe np l2ex więc pingi niskie bo sam serwer często stoi w polsce, a tu mamy do czynienia z liczbą graczy średnio 6-10k online że nawet o spoty czasem trudno i każdemu nie dogodzisz. niestety tu nie możemy zmienić serwa na serwer z niższym pingiem jak to bywa w fpsach. poczekajmy na siege i dopiero zobaczymy jazdy jak nagle 3/4 ogółu graczy się pojawi w grze

13. orzel286

orzel286 User

a nawet więcej. skoro ktoś może spokojnie postawić serwa na 1k+, to chyba tylko pogarsza wizerunek innowy, czyż nie?

raczej 3/4 dostanie uber laga/dc. to zdanie utwierdza w przekonaniu, że nie wiesz o czym mówisz.

14. xaxee

xaxee User

orietuje sie ktos kiedy jest przeprowadzany restart serverow ?, ponoc wtedy mozna zmienic lidera clanu?, jak to jest dokladnie tu z zmiana lidera?

15. d2vio

d2vio User

ludzie no to je pojebane, kupiłem pa zeby grac bez problemow bo serwer jest przeladowany i co? nie moge wbic do gry po godzinie 14 do 23 gdy wchodze do gry dostaje natychmiastowe dc , czy ktos ma jaki kolwiek sposob na ten problem , bo juz mnie **** strzela .

16. Sebal

Sebal User

pa nie ma raczej nic do tego czy wejdziesz czy nie : )

serwer postawiony na l2j, albo nawet na plikach offa, gdzie graczy jest ok nawet 2-3k nie wymaga tyle co sprzęt do offa, gdzie grać może teraz pewnie nawet ~ 6-7 k(jak nie więcej) osób. l2j stawia się często na linuxie, l2off'a na windows server. to nie pogarsza wizerunku innovy, a reaczej polepsza, że tyle graczy może grać dość swobodnie. a co do lagów, to często jest to, jak już ktoś wspomniał wina nasza.

edit: właśnie się dowiedziałem od kumpla, który gra na innovie 2 lata, że pa działa na zasadzie takiej:

500 slotów zajęte jest dla ludzi posiadających pa, a myślę, że w grze jest grubo ponad 500 ; )

Last edited by a moderator: Jan 4, 2012
  17. Therminius

Therminius User

pa pa i nic z niego przy takich lagach serwa w godzinach wieczornych. albo na czas tego burdelu niech ceny zmienjszą albo kase zwrócą

18. Eska

Eska User

witam,

zamykam i przenoszę do archiwum.
    stare, nieodwiedzane posty możesz znaleźć tutaj.

pozdrawiam,
    eska

Thread Status:
Not open for further replies.