1. Discord Support team Facebook l2central.info

Shillien Knight weapon\armor\bizuteria

Discussion in 'Archive 2.0' started by xaxee, Dec 16, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. xaxee

xaxee User

mam takie pytanie do jakiegos doswiadczonego gracza o wyposazenie a grade dla shillien knight,poniweaz sprawdzalem na stronach to na kazdej inaczej pisza.

Last edited by a moderator: Dec 16, 2011
  2. Termit

Termit User

z twojego pytania wynika że długo w grę nie grasz, a w innym wypadku powiedziałbym tylko "graj tak jak lubisz".
    w chwili obecnej z tych tańszych a mamy tylko nighmare heavy set i majestic heavy set. [-będe pisał skrótami n i m-]
    sk grać można na głownie 2 sposoby + for fun bijąc tylko z magii, ale ten odpada.
    pierwszym sposobem jest gra na tanka. w tym wypadku kupujemi [n] set które daje nam defensywne statystyki + tarcza do seta która sprawi że będziemy odbijać małą cześć dmg jako obrażenia magiczne do tego jedno ręczny miecz dark legion's edge. styl gry zależy czy gramy solo, party, instancje. na party i instancje które wymagają od nas gry tankiem jako tankiem :) po prostu ściągamy na siebie agro moby i zadając mało obrażeń czekamy aż reszta drużyny go wybije wszystko. możemy używać tutaj vampiric cubica i drain aby odrobinę się uleczyć. nie mając innego dark elfa w pt w przypadku przewagi fizycznych obrażeń w party używamy hex. i to chyba tyle podstaw.
    drugą opcją jest skorzystanie z transformacji [vanguard]. daje nam ona zwiększony dmg używając dual sword. niestety są one chwilowo niedostępne w a grade, można jedynie kupić shadow dual b które nie zachwycają dmg porównując do innych broni a. tutaj jednak zastosowałbym inną taktyke. jeśli chcesz grać solo to kupić [m] set który daję nam dużego kopa do p.atk dodatkowo resist na stun, który na niektórych lokacjach się przydaje. z doświadczenia wiem że jeśli mamy robić duży dmg (beż użycia transformacji), a tank nie jest potrzebny to polecił bym zestaw [m] set + dragons slayer ( 2-h sword ). bijemy moby używając większości naszych skilli. hex przed każdym nowym mobem, aby obniżyć mu p.def i normalnie z miecza bijemy. w przypadku zmniejszenia się naszego zdrowia użyć drain'a aby trochę odnowić. przy mocniejszych potworach z większą ilością hp lub p.def warto mieć cubica który zarzuca poisona, a my używać ataku sting wszystko to sprawi że hp przeciwnikom będzie skutecznie się obniżać.

pisarzem nie jestem aby to bardziej rozwinąć. napisałem tylko co bym zrobił ja grając na obecnym serverze jako shillen knight.

3. osama

osama User

ode mnie tylko tyle ze bizka jak najlepsza - jest teraz w luxury shopie bardzo tania wiec bez problemu ja bierz ;) w epicki sie nie baw chyba ze te z oly+zaken ale to bedziesz ubieral za kilka miesiecy dopiero wiec teraz jedz na bizu sklepowej ;)

4. Evangeder

Evangeder User

ewentualnie wykoksaj ring of insolence na questach w tower of insolence :d naprawde warto bo przy stage ix jest chyba nawet lepszy od ring of baium

5. DiamondDallasPage

DiamondDallasPage User

epici to podstawa, a im wczesniej bedzie je mial tym wiecej ugra

6. Finch

Finch User

na sk tylko maj heavy przy jego niskim con.

7. Termit

Termit User

może byś głębiej opisał to co miałeś na myśli? majestic heavy set odejmuje 2 od com (-2 con)

edit: po zastanowieniu się domyślam się ze sugerowałeś się bonusem resist na stun +50%. jeśli to prawda to w obecnej kronice ten bonus jest dobry ale daje on nam dodatkowo 50% od podstawowego resista. czyli w tym wypadku odejmując jeszcze więcej con ten bonus staje się coraz mniejszy. zakładająć nightmare set który dodaje nam 2 do con (+2 con) nie dość że zwiększy to nam odrobine resist na wszystkie fizyczne debuffy w tym stun to dodatkowo zwiększy nam max hp, regen hp, maksymalny udźwig oraz szanse na zablokowanie ataku na tarcze. więc w przypadku roli tanka jest ten bonus dużo bardziej przydatny niż dodatkowy resist na stun odejmując wszystko co napisałem wyżej.

majestic heavy set:
    nightmare heavy set:

Last edited by a moderator: Dec 17, 2011
  8. xaxee

xaxee User

nawiazujac do tankow chcialem sie dowiedziec , dlaczego taki destro ma wiecej hp od tanka ,na dodatek jescze posiada potezne hity,1 raz sie z taka profka w mmo spotykam , wytlumaczcie mi na czym polega ten balans.

9. speed

speed User

destro ma więcej hp, bo ma więcej con - statystyki odpowiadającej min. za tą wartość.
    zaletą tanków i coś co sprawia, że mogą spełniać swoją rolę to nie duża liczba pkt. życia, ale olbrzymia defensywa (z tarczą i swoimi skillami wygląda to tak, jak by nosił dwie zbroje).
    dodatkową zaletą takiego systemu jest to, że healerzy wyrabiają się z maną na leczenie. postać tanka ma "zwykłą" ilość hp, czyli heal jest na nią tak samo skuteczny, jak na inne postaci, a przyjąć na siebie może o wiele więcej ciosów.
    pomijam kwestię agro i innych skilli, bo chyba nie pytałeś o to, czemu to tank jest właśnie tankiem, tylko czemu ma mniej hp.

10. xaxee

xaxee User

tak ale jescze w mojim pytaniu chcialem sie dowiedziec dlaczego destro jest taki przekokszony, nie oszukujmy sie w mmo postacie z takimi poteznymi hitami nie wyrozniaja sie jakims duzym hp

11. Eska

Eska User

witam,

zamykam i przenoszę do archiwum.
    stare, nieodwiedzane posty możesz znaleźć tutaj.

pozdrawiam,
    eska

Thread Status:
Not open for further replies.