witam mam pytanie odnosnie warlorda po przebudzeniu.mianowicie chodzi o build pod pv, jakie dye najlepsze do tego?( czy nadal w con'a ladowac. czy moze cos innego) czy mozna biegac z pole s80 na +10 oraz czy tw blessed +6 wystarcza
dye wal do str najlepiej +5 -1 są dość tanie także na początek powinny wystarczyć. na pvp absolutny minimum to r95 hevy +8 najlepiej blessed, od biedy może być +6. jeśli cię stać $_$ możesz później myśleć o secie pvp. s80 pole na +10 mimo dobrych statystyk i przydatnych sa nie będzie robić wrażenia na dobrze ubranym przeciwniku. stawiam na r95 + 7 lub 8 (im wyżej tym lepiej). w późniejszym etapie gry zamieniłbym je na broń pvp lub pve.
jak narazie interesuje mnie farma i exp. do pvp dluga droga a co mozesz powiedziec w kwestii skili z promanderow??? oraz jakies sugestie co do certow( czy moga byc p.atk/m.atk, p.def/m.def, crit rate)
na wagę złota są wszelkie sklile działające jako detarget i zdejmujące debufy nazw dokładnie nie pamiętam ponieważ nie gram już dłuższy czas. certy to ładuj w cryta, p atak, atak speed. już teraz na początku jak zaczynasz grać staraj się wbić koszulkę shiny na +7 kiedyś ci wejdzie i zobaczysz jak ci się to opłaci. powodzenia !
em na wl wystarczy ci s80 polka do konca gry. dobry enchant i później dobry sprzęt dający + do stun chance i na oly możesz trzymać wszystko oprócz support klas takich jak tank, iss, healer. podpatrz sobie walki na oly tyrrów lepszych jak masz czas w piątki i soboty.
chyba jednak zamiast pole s80 oe wolałbym pole r99pve+5/6 wiekszy dps wykrecasz, dodatkowo masz +10% hp/cp/mp. mając dwa sa w broni r+ masz lepszy dmg niż s80pvp. ale to dość droga zabawa. samo zrobienie pve to koszt okolo 4-5kkk, później 2sa koszt okolo 6kkk. ale masz totalnie end-game weapon.
tak czytam i pacze.... +5 str dye? rly? tyrr dalej idzie w con - suuuuustain po 1, potem dopiero reszta ap ladowane w hp potem stun land rate bron - endgame dobrze miec 2 sztuki - tauti dualki/2h i polka. wiadomo ze eg jest pve/pvp amarantynka z 2 sa, ale wiem ze ludzie daja sobie milo rade z r95 double sa. set seraph +6 i potem przeskok na pvp set(mozesz inwestowac w serapha+8 ale lepiej ta kase juz na pvp eternala skladowac). i moja rada. spytaj o szczegoly jakiegos descent tyrra, bo bez urazy, ale puni w zadnej mierze do descent tyrrow nie nalezy(nawet do srednich nie da sie go zaliczyc). jego build to raczej marnotrawstwo potencjalu itemow, a nie build pod pvp - inni z eq wartym 1/10 jego wyrabiali sie na pvp o 500% lepiej, kiedy on wciaz majac 99 nie byl w stanie nikogo innego na 99 lvl pokonac ani 1v1 ani nawet 10v1;3 polecilbym pm rozkoszna lub mugen jak by jeszcze grali, ale nie graja; wiec polecam pm afro/bahuraspwnz/ewentualnie xszakalx - ta 3 tyrrow jeszcze sobie w sumie nienajgorzej radzi, i ktoregos z nich powinienes prosic o opinie, a nie ludzi ktorzy nie maja pojecia o grze. pozdro!
z dyeami to bym sie kłócił. ja na swojej dualklasie titanie mam wbite str bo jest to dualka stricte pve. jeżeli koleś chce narazie grać tylko pve to str bedzie lepszy. jak już sie nafarmi dobiera sprzet to moze se wtedy wrzucić con. kwestia tego ile chce poświęcić czasu na samą farmę. i nastawienie do piu piu
blejd my mówiliśmy o sprzęcie na początek do farmy i tak żeby było jak najtaniej str pod pve będzie lepszy moim zdaniem.
czekałem na twój post mój przyjacielu ! wszystkie osoby które wymieniłeś (afro może być wyjątkiem) mają bulid pod str. end game tyrr powinien mieć bulid pod str ponieważ daje to najbardziej wymierne korzyści. przekroczenie 140 str daje dużo lepsze wyniki podczas pvp niż całość wpakowana w con'a. autorowi tematu radze nie czytać postów blejda najbardziej bezużytecznego tanka na serwie. blejd słyszałem że hero zrobiłeś ? prawda to ? wracając do tematu przytoczę ci często pojawiające się stwierdzenie na ruskich i angielskich forach: "go + 15 con like all the other soft tyrrs....or go +15 str like the best tryrr" tutaj masz przykład end game tyrra http://boards.lineage2.com/showthread.php?t=267672 tutaj łap listę ap: http://savepic.org/5974480.jpg pve http://savepic.org/5971432.jpg pvp
powiedzial gosc ktory 10 na 1 (w czym 2 "tap tyrrow") nie potrafil sobie poradzic z "bezuzytecznym tankiem" przez 30 min nabijajac mu w tym czasie 19 pvp. tak! doprawdy potezny z ciebie autorytet. tak samo w dziedzinie oly 39 feedow na 42 walki w martwej klasie;3 tak! autorytet bardzo! i niestety twoje informacje odnosnie tych tyrrow sa biedne. w str szedl aby 1 z nich - mugen - i oczywiste jest to ze jak sie lata z pvp setem i tauti 2h to nie potrzeba ci dodatkowego stacku hp; bo przebija sie wtedy 130k hp bez tego; ale kolega wspominal o pvp bez przymusu ladowania 10k euro w postac(co paru wspomnianych tyrrow uczynilo), a nie mowie przy tym o kradziezy eq jak to uczynil pan podpisany wyzej - ktora to zreszta kradziez eq nie przyblizyla go nawet do statusu "sredniego" tyrra; nie mowiac tu o "dobrym". ps: rob swoje - wychodzi ci jak zawsze;3
nie to że go bronie, bo lata mi wasza miłość. ale jak czytam to przypomina mi się jak mówiłeś jakie masz rasówki na tanku: dzikość i reflect 5s z krasia.... biegając z młotkiem crit dmg bo "z skila robie więcej dmg" oraz dyekami na str. już nie mówiąc o hero na martwym serwerze z itemami jakie ci pożyczaliśmy. a teraz mówisz że on jest gównaniy bo robi coś inaczej niż tobie się wydaje że powinno? weź się czasami zastanów zanim coś napiszesz. co do dyeków str vs con wydaje mi się że str jak chcesz po porstu iść ofensywnie, con defensywnie. jeszcze znalazłem http://boards.lineage2.com/showthread.php?t=269515 niby pytanie o dex, ale objeżdzajągo i mówią że albo str albo con
według mnie w przypadku warlorda lepiej isc w con + stun epiki. warlord jest swietny na mas pvp nie ze wzgledu na jakis wielki dmg ale ze wzgledu na stuny i cancele. +15 str w sumie wiele dmg nie podniesie, a +15 con da troche wiecej przezywalnosci aby stunowac dluzej. o ile glad moglby sie pokusisc o str, o tyle na wl wolalbym +con. oczywiscie kiedy mowa o pvp. w pve oczywiscie str. a co do sprzetu na pve. wystarczy taki w ktorym sobie radzisz tma gdzie chcesz expic. prosta zasada.
siema parówy ! gothic dobrze to zkwitował. każdy ma po trochu racji ale myślę, że autor posta raczej nie zamierza wydawać dużej ilości kasy na to więc spokojnie wystarczy mu to co napisał do tych rzeczy co pewnie będzie robił. natomiast między wątkami wywiązała się fajna rozmowa dotycząca endgame tyra. od jakiegoś czasu obserwuję sobie pewnego ruska, który mega wymiata swoim titanem i wyciska z niego chyba max co się da w tej grze. https://www.youtube.com/watch?v=sqofma7jdbo bije sobie praktycznie wszystko ja natomiast myślałem o zrobieniu takiej deski pod mniejsze rb i epiki ale szczerze mówiąc nie widzę jakiegoś spektakularnego dmg na nieprzebudzonej desce. w sesnie nieprzebudzona deska 85 full str epiki itd blunt weapon vs przebudzona deska. ( nie przebudzałem ze względu na zealota) co sądzicie?
witam was serdecznie. dawno mnie tu nie było i raczej nic sie nie zmienilo :] isthari musisz wiedziec ze dye oraz caly build pod tyrra to kość niezgody wielu gracy i tak naprawde nigdy nie jesteśmy zgodni jak on ma wygladac. jeżeli chodzi o set o ktory pytasz czyli blessed tw +6 do farmy powinien ci bez problemu wystarczyc.ja korzystalem ze zwyklego serafa i nigdy nie mialem problemu z farma. jezeli chodzi o skille z subclass to polecam c.rate p.atk oraz p.def z dualclassy p.atk(jeżeli chcesz narazie tylko pod farme) polecam ci również zaopatrzyć się w czapke/opaske +50 c.rate oraz zólty talizman dajacy ci +30 do c.rate co do skilli rasowych to czarnuch(stara rasowka z czarnego elfa) oraz ue(stara rasowka z jasnego elfa). moim zdaniem ue to lepsze rozwiazanie niz passywna celka ktora wielokrotnie moze ci przyspozyc problemow jezeli w czasie jej trwania odpalisz revivala zrozumialem ze narazie interesuje cie wyłacznie farma zatem mozesz olac epiki narazie. radze dobrze przemyśleć ich zakup gdyz szkoda by bylo abyś wydał kilkanascie kkk na epiki ktore beda dla ciebie nieefektywne. dye jakie moge ci polecic to str +5-1 sa dobre ale od biedy sadze ze nawet i +3 wystarcza. jezeli chodzi o ss ktore wyslal punisher z pt ap to nie sa zle ale jak sam wpominales czeka cie dluga droga do osiagniecia tego momentu :] o milosci jaka laczy blejda i punishera szkoda sie wypowiadac.zawsze bawi mnie zachowanie blejda ktory tak naprawdze niczym sie nie wyroznie a jego placz po utracie czegos w jego mnienamu wartosciowego jest dosc zabawna.przykladem tego byl lament po utracie zamku na polaczkowym serwie.azeron musze przyznac ze naprawde podziwiam cie ze tak dlugo mieliscie tego placzka w swoim cp :d
o co chodzi z tym calym nonfactorem blejdem? mysli ze jak jest leszczem w ba to jest jakis dobry i ma pojecie o grze? lol
wyobraź sobie że koleś odebrał hero w ostatni miesiąc istnienia serwera i po niespełna 2h dostał czat bana. wszystko w temacie. radzę unikać, ponieważ zaraża swoim "stylem bycia" nazywając delikatnie.
pytanie odnosnie maliss stormer czytalem ze posiada passive stuna czy to prawda?? i czy dosc czesto wchodzi on ?? jednoczesnie pragne zapytac czy nadal dropi oraz czy warlord nadal jest dobry do olo exp jak i w party.dzieki wszyatkim za pomoc oraz czekam na nastepne odpowiedzi pozdrawiam i prosze nie klucic sie miedzy soba( punisher i blejd oraz reszta) forum ma pomagac i jednoczyc graczy a nie sklucac
zgadza sie to prawda ze maliss stormer ma taka właściwość jednakże szansa jest gorsza od c.stuna z broni s grade zatem nie wiem czy jest sens starac się zdobyć ta bron. no chyba ze dla wygladu :]
jeszcze dropi ale szansa na drop jest mala i dropi tylko z altara (instancja bodajże 95+ chyba, której nikt już nie robi). szansa na stuna też nie jest zadowalająca. jeżeli chodzi o drame blejd-punisher, obydwoje nie są bez skazy, kto grał na lilith i trochę po transferze wie kto czym zawinił ale nie chce mi się opowiadać