witam,gram summonerka(elfem jesli to ma znaczenie) ktorej kupilam top r luk,mam pytanie dotyczace atrybutow,jakie wlozyc do tego luku dla summonera,czy te atrybuty przechodza rowniez na summony,bo przeciez one bija wiecej niz ja? nie mam zielonego pojecia o atrybutach,jakie,ile i wogole prosze o odpowiedzi,z gory dzieki.
w kronice h5 przechodziło 80% atrybutów na summony. brak informacji o zmianach w god, możliwe że tak zostało.
jeśli chodzi o element to najlepiej poszukiwać takiego na który byłby najrzadszy resist. earth był zwykle najrzadszym elementem i pewnie jest nadal (cena zapewne też adekwatnie wysoka). co do zwiększenia obrażen wygląda to tak: jeśli różnica miedzy resistem obrońcy a atrybutem atakującego jest : 75 punktów - obrażenia rosną o ~40% 150 - obrażenia rosną o ~75% przy czym jeśli różnica jest mniejsza chodzby o punkcik, damage jest bardzo niski. wybór należy do ciebie. czy brać atrybut najtanszy/najczesciej uzywany a zatem najwiecej resistow na niego czy drogi i rzadko używany
ja myslalam ze,to jaka grasz postacia i jakimi skillami bijesz ma znaczenie i pod to sie dobiera atrybuty do broni,z tego co piszesz to nie.co do cen to wszystkie atrybuty sa sporym wydatkiem teraz tak w armor mozna dawac wszystkie resisty do 150 czy jakos mniej,a tylko jeden wysoko?,dzieki
w kronice h5 klasa sumonera miala znaczenie. de summoner mial atrybut dark, elf water a human summoner fire bodajze. teraz to przywolaniec pobiera twoje atrybuty i zakładam że to jest tak jak w poprzedniej kronice czyli 80%. do zbroi możesz włożyć 3 resisty. każdy może mieć maksimum 300. aktualnie 120 bedzie naprawde wysoko z racji cen . mimo wszystko lepiej zacznij od broni aby wbić co najmniej 150. pomoże w polowaniach :d edit przy okazji, przeglądnij swój wachlarz umiejętności. może są takie które maja domyślnie ustawiony element. warto by go też co nieco wzmocnić
domyslnie,tak mysle to mam na water bo w atrybutach mialam juz 10 do ataku na wode wlasnie,wczoraj wsadzilam pare kamykow fire mam 35 niewiem czy to dobry wybor,moze jednak lepiej na water zmienic? tak jak piszesz o armorze nie ma co narazie myslec za drogi interes,dzieki za te informacje
te 10 punktóiw masz za rase. ja mam 10 pkt do wind. ciężko ocenić czy to zły czy dobry wybór po prostu wbij szybko 150, ewentualnie zmienisz atrybut przy r99:d
biliard to jakaś nowa jednostka xd ani to miliard ani bilion dla jasności billion po angielsku znaczy miliard, często ludzie się mylą.
"servitors share attack/defense elemental attributes: a servitor of a necromancer, soultaker, warlock, arcana lord, elemental summoner, elemental master, phantom summoner, or a spectral master now shares the attack/defense elemental attributes of its master." http://legacy.lineage2.com/news/highfive_01.html
milion (10^6), miliard (10^9), bilion (10^12) i biliard (10^15) nie są jednostkami a liczbami którym odpowiadają przedrostki jednostek miary (mnożniki) takie jak kolejno: mega, giga, tera, peta. ale prawda, wielokrotnie przy tłumaczeniu czegoś z angielskiego (pisanego w usa) ludzie popełniają błąd i np 2 biliony usd tłumaczą na 2 biliony usd, zamiast 2 miliardy usd no ale czego się spodziewać po redaktorach którzy piszą, że w soli kuchennej wg. normy może być do "20% żelaza cynku" ;] (jak już to 20 ppm (parts per milion = 20 mg/kg = 0,002 %))
w god summon przejmuje 100% elementu postaci. co do elementu w łuku to nie ma znaczenia bo skille summonów są non-elemental (summonera zresztą też do czasu kiedy będzie je można enchantować), najlepiej wsadzić taki na który najmniej mobów m resist
witam, zamykam i przenoszę do archiwum. stare, nieodwiedzane posty możesz znaleźć tutaj. pozdrawiam, eska