1. Discord Support team Facebook l2central.info

Nowy serwer PL

Discussion in 'Archive 2.0' started by BugHunter, Nov 28, 2012.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. BugHunter

BugHunter User

zastanawiam sie jaki jest sens stawiania nowego serwera i to w dodatku jeszcze polskiego skoro 70% naszych rodaków (przynajmniej moich znajomych) gra na priwach w stare kroniki. wiekszości z nich nie podobaja sie zmiany jakie zaszly w l2 po god. jedyna nadzieja w zmianach w livindor ale to soon...

2. henryhill

henryhill User

głowy sobie nie łam bo widocznie jest, mnie bardziej ciekawi czy będzie (w co wątpię) możliwość transferu postaci bądź czy będą jakieś korzyści z przejścia oraz ile wyjdzie za pa bo podobno miało być dostosowane do naszych portfeli :)

3. Fenris

Fenris User

na nowy serwer zawsze przyjdą ludzie - tak zwane "bydło" co lata po nowych serwerach.
    przyjdzie też sporo nowych ludzi + starzy gracze z ruska / ncwestu - przynajmniej tak mi moi znajomi mówili.
    co do samego serwera - słyszałem ze mają być ponoć nawet reklamy w tv ... pozyjemy zobaczymy.

4. ithilras

ithilras User

5 dni expiłem żeby wbić ten 85 level i nie chcę tego powtarzać. tak więc proszę o transfery. dodam jeszcze - ma być beta. jednak skoro to tylko nowe tłumaczenie - nie powinno być bugów z gameplay. tak więc moje pytanie: czy po oficjalnym wyjściu będą wszystkie postacie usunięte?

edit: https://forum.4game.com/showthread.php?t=13258 mam nadzieję że to zmienią.

edit2: ja jakbym miał przejść na priva, to jedynie pre-kamael, rate do x10 z średnią populacją. ale jakbym miał wybrać to i tak bym wybrał oficjalny gd (zakładając że 4game to nie priv) niestety, nie ma takiego serwera.

Last edited by a moderator: Dec 1, 2012
  5. Geronimo

Geronimo User

ithilras, niestety ta strona była stworzona w języku polskim gdy nasz zespół nie był jeszcze zatrudniony. zauważyliśmy już te błędy i pracujemy nad ich naprawianiem. zapewniam, że robimy wszystko, aby polska lokalizacja była najwyższej jakości.

6. sims153

sims153 User

gdzieś wyczytałem że ma polski klient, rozumiem że chcecie spolszczyć l2, tj. nazwy, opisy, itd..? jeśli tak to mam parę uwag :):

według mnie nazwy umiejętności, przedmiotów, klas, itp... powinny być w j. angielskim - jedynie spolszczyć dialogi, opisy umiejętności, przedmiotów, itd...

1. niektóre polskie nazwy brzmią tak lipnie ze patrzeć się nie chce (łotrzyk othell)
    2. na pewno na serwerze nie będą grali sami polacy (albo polacy na angielskim kliencie - jeśli będzie to możliwe) i jak ktoś napisze wts "zbroja kadeiry" to sporo osób nie będzie wiedziało o co chodzi ;/

ps: jeśli ma być tylko polski serwer, a l2 ma być normalnie w języku angielskim to przepraszam i proszę o poprawienie mnie oraz wytłumaczenie o co chodzi z "polskim klientem"+ powiedzieć mi jaki sens miało zrobienie strony gdzie przetłumaczone zostały nazwy klas, przedmiotów.
    ps2 : oczywiście mam zamiar zagrać na nowym serwerze i mam nadzieję że nie będzie tak jak z aria? (jakoś tak się nazywał) że będzie konieczny z transfer z powodu braku ludzi ;/

Last edited by a moderator: Dec 5, 2012
  7. Fenris

Fenris User

najprawdopodobniej będzie opcja transferu - jednak zapewne będzieo na dostępna po jakimś czasie.
    co do levelu 85...
    na samym początku wbijałem 85 jakieś 2 tygodnie bez pa(bo było jeszcze niedostępne) a teraz 85 lvl można wbić w 1 dzień o ile rb stoją. tym samym marną wymówką jest to że masakrycznie się przez 5 dni napracowałeś!

czemu wam polskie nazwy przeszkadzają?
    jakoś na rosyjskich serwerach jest cyrylica i nie ma problemu.
    go go go poland! w końcu coś się dzieje w polskiej sekcji i w polskim środowisku mmo

8. BugHunter

BugHunter User

ciekawe czy doczekamy sie miedzyserwerowych siegow jak juz powstna europejskie servery dedykowane. moze po 2giej japoni i 2giej irladni moze czas na 2ga korea xd

9. !Arczi!

!Arczi! User

ja apeluje tylko o to żeby zrobić dobrą reklamę do nowych graczy bo do starych dzięki forom i poczcie pantoflowej dojdzie oraz żeby była możliwość gry w jednym języku tak jak to jest na serverach rosyjskich. powód prosty w innym wypadku pl server moze byc tylko z nazwy bo i ru zawitają i inni, a w dodatku starzy gracze pójdą na łatwizne bo jak wiadomo ta gra to dla wielu wyścig i nikt nie będzie utrudniał sobie życia mimo, że może chętnie pograłby po pl. wówczas tylko mała grupa będzie posługiwała się polskimi nazwami co będzie stanowiło poważny problem na rynku, chacie itp.

SirVual likes this.
  10. Rragnar

Rragnar User

a ja się zgadzam tam z "sims153" nazwy postaci etc.czyli nazwy własne, powinny zostać nie przetłumaczalne, jedynie opisy q etc powinny zostać przetłumaczone.

co do samego servera pl.który ma powstać to hmm.., gram już wiele lat w l2 i jakoś nie chcę się zaczynać od nowa a z drugiej strony to większa szansa na osiągnięcie "czegoś więcej" - w szybszym czasie niż tu dla nowych graczy, aczkolwiek sam się zastanawiam bo zaś dużo moich znajomych z tego co mówią zostaną tu choć pewnie i tak wielu wbrew zapewnieniom wbije na nowy server choćby z ciekawość ale czy na dłuższą mete zostaną..., to się okaże w praniu.
    myślę że bum ludzi będzie na starcie (jak zawsze) z czasem się okaże jaki będzie średni online na serverze.

btw.siega miedzy serverowe lub mass pvp..,- ciężkie chyba do realizacji ( bo niby kto by miał brać w tym udział ? - jak byś selekcjonował ludzi żeby wyeliminować słabe ogniwa?) choć mimo wszystko to byłoby coś :)

Last edited by a moderator: Dec 18, 2012
  11. !Arczi!

!Arczi! User

a ja się nie zgadzam z wami i się cieszę, że nazwy własne też będą przetłumaczone ;p

12. pawello11

pawello11 User

jedni się cieszą, inni nie, ja nie, grajac w ta gre od lat iluśtam przyzwyczaiłem sie do normalnych czytaj angielskich nazw, przebrniecie przez http://lineage2.eu/pl/ to jakas masakra, musze wchodzi na wersje eu rzeby zrozumiec o czym pisza

13. Thaela

Thaela User

żebyś słyszał jak rosjanie się nabijają z ich wersji językowej ;p

14. Razzly

Razzly Banned

temat niekatywny przez 30dni lub dłużej. zostaje on przeniesiony do archiwum. w przypadku pytań proszę kierować wiadomość do mnie,
    pozdrawiam

Thread Status:
Not open for further replies.