witam, jestem stosunkowo nowym graczem, ostatni raz w l2 gralem podczas interlude i to niedlugi czas, podstawy mecaniki gry znam. tutaj kieruje pytanie do starych wyjadaczy - jak najszybciej w obecnej kronice wyfarmic swoja postac do przebudzenia ? zrobilem ol'a, ktory bedzie nastepnie iss'em, tylko czy to dobry wybór? moze wc jednak szybciej farmi ? wyczytalem o evolutionary road wiec sprzet nie jest problemem, sa tez specjalne fioki z buffami. rowniez chcialbym wykupic pa. wyczytalem rowniez, ze od 77 jest quest na pi dla magow dzieki ktoremu sie szybko farmi, lecz jak najszybciej wyfarmic do tego 77 ? jest to rowniez moja pierwsza przygoda z magiczna klasa w l2, wiec musze wybierac tylko miejsca w ktorych leca herby na mane ? dziekuje z gory za odpowiedz
quest na pi juz od dawna daje 1,5kk expa, a nie 15kk. wedlug mnie nie oplaca sie go robic. po pierwsze znajdz mentora - dostaniesz 200% wiecej expa, jesli bedzie zalogowany. po drugie, jak tylko widzisz rb party, idz tam. rb daja teraz ogromna ilosc expa, za 1 rb mozesz dostac nawet 5 leveli. mana herbami sie nie przejmuj, bo drain zwraca ci teraz mane.
więc może teraz szybciej byloby zrobic iss'a z bd niz z ol ? pamietam, ze kiedys gra olkiem byla masakra, zdecydowalem sie na nia ze wzgledu na ten q na 77 ale zostalem wprowadzony w blad. ktora klasa najszybciej farmi do 85 ? oczywiscie chodzi mi aby miec iss po przebudzeniu.
na buffie issa (czyli tez z mentora) regenerujesz sobie bezustannie mane wiec mozna nim expić do woli
nie gram już na god od 9 miesięcy, ale jak robiłam subkę warcryera, to buff issa i drainowanie mobów. cruma tower 40-52lv , a potem toi do 75.
a biorąc pod uwage brak mentorow oraz iss w miastach, to ktora klasa najszybciej sobie poradzi z wbiciem 85 ?
jeśli będziesz miał co najmniej empower 1lv to ol lub wc. po 3 profie ol dostaje buffa empa (77 lub 78lv). hp i mp nigdy ci się nie skończy. musisz mieć tylko spory zapas blessed shotów.
znalezienie mentora to nie problem. wystarczy, że krzykniesz w aden !szukam mentora i dostaniesz natychmiast około 10 pmów . w tej chwili każda klasa expi praktycznie w tym samym tempie jako, że od 60 lvlu główną ilość xp dostajesz z party bijących rbki. zagraj tym czym masz ochotę zagrać
1. wybierasz czym chcesz grać 2. znajdujesz sobie mentora nolajfa 3. 1-40 robisz wsio questy jak leci aż do zmiany profki. 4. cruma tower do 52 z party matching otwartym i monitoringiem na rbp. 5. na 52 wybierasz nevit's rune 100% z evo road. odpalasz to to. 6. olewasz q i farm, szukasz party rb lub szukasz rb i składasz pt. 7. 52-80/85 rbki, szkoda czasu marnować na q i farm, od 80 ciężko znaleźć rbp więc trzeba trochę pokampić tu i tam. 8. 85 masz dalej nevit's rune 100%, stos vitów, nevitów i innych bajerów, ale mało kasy, jak grasz ddkiem kupujesz undefinied apo broń, wbijasz kamyczek +150 z evo. road i lecisz z tym na kartie 85/soa/nursery/swamp [za samą kartie grupową masz ze 35%] 9. 1-85 da się zrobić w dzień przy dużej dawce szczęścia do rb, 85-86 to dwa dni na spokojnie. 10. na 86 dostajesz dyplomy za bycie dobrym i pokornym mentee, czyli pa pa mentor buff, dyplomy wymieniasz na sprzęt low r. 11. farmisz ile wlezie puki masz jeszcze bajery z evo. road 12. gl&hf
jak bedziesz miec 80+ oraz pa to moge ci wbic 85 na szybko jak bedziesz u mnie mentee i zrobisz szybko 86