1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. Discord Support team Facebook l2central.info

Няколко въпроса!

Discussion in 'Archive 2.0' started by Escaflew, May 11, 2013.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Escaflew

    Escaflew User

    Joined:
    11.05.13
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    искам да попитам, тъй като не знаех, че има европейски сървър на l2 и ми е интересно, играе ли се още тук, има ли хора( и ако да, колко долу горе?) има ли българи все още, бг кланове и т.н. някоя друга подоброна информация ако може да дадете за какво и да е, не бих отказал. благодаря! :)
     
  2. Sweetnight

    Sweetnight User

    Joined:
    23.01.13
    Messages:
    1,286
    Likes Received:
    372
    да има българи, играе се и има български кланове, макар и не изцяло, доколкото зная. никой не знае колко хора играят на сървъра, но поне всичките са хора за разлика от американската версия на играта. има достатъчно хора, за да си правиш всички инстанции всеки ден без проблеми. скоро сървърът преминава на новата версия на играта - линдвиор. и ако ти се вижда празно, то е защото от другата седмица ще има тестов сървър и много хора ще искат да пробват класовете, за да изберат по-лесно класа, който ще играят. от всички официални сървъри, които вървят в момента, горещо ти препоръчвам този. кеш шопа не е тежък има активни гм-ове, няма ботове, имаш добър пинг, евенти всичко се поддържа добре. има премиум акаунт за дуал бокс (иначе не може да играеш с 2 акаунта), но освен че качваш левъл 2 пъти по-бързо и можеш да си логнеш бъфер, няма други особени преоритети. ами май това е засега, ако имаш други въпроси, питай :)
     
  3. Fredi

    Fredi User

    Joined:
    12.05.13
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    покрай новата версия дали има възможност и за нов сървър?
     
  4. Sweetnight

    Sweetnight User

    Joined:
    23.01.13
    Messages:
    1,286
    Likes Received:
    372
    едва ли. той този не е досатъчно пълен, камо ли още един. скоро пуснаха полския, а немския е все още в бета. направен е заради междусървърните сийджове предполагам. но английска версия на клиента не вярвам да отворят скоро. може sh1ny да има повече инфо по въпроса.
     
  5. Fredi

    Fredi User

    Joined:
    12.05.13
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    лошо:(
    мерси все пак за бързият отговор:cool:
    явно ще е aion или ще си изчакам blade & soul но в сървър на година и половина и не мисля да се мъча.
     
  6. Sweetnight

    Sweetnight User

    Joined:
    23.01.13
    Messages:
    1,286
    Likes Received:
    372
    няма нищо мъчително откакто играта е god. правиш левел 1-85 за 24-48 часа, няма ботове, така че икономиката е доста слаба. аз започнах преди 2 месеца и половина и съм 95 левел с дуал 89. без да платя 1 стотинка. много хора от американския сървър (такива като мен) се преместиха тук наскоро и е пълно с хора на този левел.
     
  7. Escaflew

    Escaflew User

    Joined:
    11.05.13
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    благодаря за отговора. вчера почнах към обяд. забелязах, че няма грам човек в първите зони, а в аден има доста по-малко хора отколкото очаквах, но явно е заради това, което каза. да, доста бързо се дига. дигнах 65 лвл за около 5-7 часа, без проблем.
    очаква ли се да се покачи популацията след ъпдейта lindvior?

    edit: нещо не мога да влезна в игра, като влезна в акаунта си и това ми излиза:
    [​IMG]
    edit2: няма значение, оправи се.
     
  8. Sweetnight

    Sweetnight User

    Joined:
    23.01.13
    Messages:
    1,286
    Likes Received:
    372
    има по-малко хора в аден, отколкото си очаквал просто защото не всеки си купува премиум акаунт. това което си виждал в неофициалните сървъри и може би в американския е възможно, защото хората отварят повече от един път играта на един компютър. началните зони са празни, защото няма ботове и много хора вдигат левел с райд босове, а не с фарм. популацията е висока откъм активни играчи, като час пик е след 5-6 следобед българско време. ако не успяваш да си намериш парти, лесно е да си направиш сам и ще видиш колко бързо се пълни стаята с хора :) но това важи повече за зоните 85+ и ако намериш някой райд на твой левел преди това. след линдвиор не зная дали ще се покачи популацията, но е възможно много хора, които са напуснали играта да се завърнат, най-малкото за да пробват новия ъпдейт.
     
  9. Escaflew

    Escaflew User

    Joined:
    11.05.13
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    мале, то тея райдове много лесно се дигало от тях. прекалено даже. събрахме се едно рандом парти и убихме 2 боса, от 65 на 76 скочих... хах!
     
  10. Sweetnight

    Sweetnight User

    Joined:
    23.01.13
    Messages:
    1,286
    Likes Received:
    372
    да, така се вдига сега :) но най-трудното е след 76 :) босовете се кампват. най-доброто решение е да фармиш с отворена стая, и да следиш за райдове на твой левел :) успех!
     
  11. Fredi

    Fredi User

    Joined:
    12.05.13
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    нацяло ме отказахте :d
    якото фармене поне за мен винаги е бил един от малкото плюсове на играта пред по новите и конкуренти. уви просто още една игра която ncsoft в желанието си да привлекат повече мързеливи лапета улесняват до .... разваляне.
     
    Last edited by a moderator: May 13, 2013
  12. Sweetnight

    Sweetnight User

    Joined:
    23.01.13
    Messages:
    1,286
    Likes Received:
    372
    lol значи дори не знаеш за какво става въпрос играта след год? якото фармене си го има стига да имаш с кого след 85 левел. 85-99 без премиум акаунт си е фарм, не само инстанции. но щом си pve плейър в най-добрата pvp игра най-добре наистина да си останеш в аион... там поне можеш да фармиш до насита, то там pvp-то умря с 1.5 и free to play. а иначе ние искахме да ти обясним, че сървърът не е чак толкова напреднал без ботове за година и половина, че да "се мъчиш" на него или да чакаш да отворят нов. е, успех с aион-а и чакането.
     
  13. sh1ny

    sh1ny User

    Joined:
    02.12.11
    Messages:
    1,288
    Likes Received:
    496
    въпреки желанието ми да не се обаждам, ще се прежаля.
    много хора явно не разбират, че това е официален сървър. тук не е поредният ви x1000 java serbidor, в който всичко се случва за 3 месеца и след това има "недосегаемите" и "останалите" и след още 6-8 месеца го рестартират, wipe-ват или затварят. ако всичко върви наред, очакваме още доста години да продължим да играем тук, въпреки постоянните doomsayer-и, които обясняват, че сървъра умира, че ще го затворят щот играта е шитня и т.н. такива ги говорят от 2004-та.
    това, че сървърът е отворил преди година и половина, не значи че не можете да стане член на top клан, нито пък че нямате шанс да бъдете top играч или каквото и да е друго. всичко си зависи от вас и вашата нагласа и сериозност към играта.

    относно якото фармене, мога само да се подсмихна. играта на 99 е изцяло изградена на фармене - дали ще е с main-а или с някой алт, дали ще фармите mos или emerald, трябват ви милиарди ( буквално ), за да си екипирате и стакнете героя. дори и да сте в някой от топ клановете, вашите лични пари са най-важното нещо - skill enchant-и, +6 екипировка, в идващия update - pvp/pve armor и т.н. . ако сметнем, като цяло, мисля че за да "нацепите" едно човече на max, ви трябват около 20-30 млрд. това включва скилове +10, 2 sa-та на r99 ( дали блесед, дали нормално ), брони на +6, pvp/pve на броните и lv5 legendary dyes. останалото можете да си докарате от cp-то или клана - епици и т.н. не виждам как якото фармене е изчезнало, а след lindvior, якото фармене става още по-голямо.

    в заключение - хората, които искат и могат - играят. сървърът е супер, няма ботове, няма скриптове ( или дори да има, са в незначително количество ), няма безумни предмети в l2store и отгоре на това е и безплатно ( въпреки че моя премиум никога не е спиран ). ако не ви харесва играта, това е друго нещо, но за момента не виждам по-добро място за игра на l2 от тук.
     
    Sweetnight likes this.
  14. Fredi

    Fredi User

    Joined:
    12.05.13
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    не ме разсмивай l2 била по добра за pvp! в aion има арени един срещу друг, трима срещу трима, 10-а всеки срещу всеки, дреджъни (два отбора един срещу друг с елитни мобове между тях) по три пъти на ден, сииджове по два пъти на ден, допълнително можеш да си търсиш pvp в свободни зони които събират много по голяма карта от тази на l2 (може би защото ncsoft хвърлят малко повече пари в ъпдейти на aion и добавят зони а в l2 само променят) можеш да си купуваш и предмети изцяло с pvp точки. след като ми сочиш 1,5 и се подразбира, че не си играл в офи на aion може да се предположи, че въобще не знаеш за посочените мероприятия! с колко pvp мероприятия ще ми се похвалиш дневно в l2 ? да l2 си има предимствата пред aion колкото и върл почитател на aion да се мъчиш да ме изкараш и за колкото и такъв да ме мислят и други като ми четат поста но точно pvp-o не е сред тях.
    бих добавил като интересен и факта, че innova държат и двете игри в русия но там aion е платен а l2 не е защо ли?
    колкото до тва, че играта щяла да пребъде ... то не е като в началото две игри на кръст и избираш едната все повече и повече конкуренция излиза на пазара. ncsoft подготвят два нови проекта всеки с по над 90 милиона, помагат за b&s, изкараха си новият guild wars, правят много по сериозни ъпдейти в aion-a. ако на ncsoft много им пука играта да я бъде то защо хвърлят маси пари навсякаде другаде но не и в l2 ?
    и мерси за съвета спрямо aion но не ще го последвам спрял съм го от известно време и не мисля да се връщам.
    за втори път влизам в подобен спор като първият път защитавах l2 пред aion опитвам се да съм адекватен но се сблъсквам винаги с хора които не признават друго мнение освен тяхното.

    п.п. извинявам се за отклоняването но мисля, че малко хора биха устояли на предизвикателството а и първоначалният ми въпрос си беше съвсем в реда на темата.
    предполагам че ще изтриете поста lol трийте го с тоя сървър приключих и не мисля да влизам повече тук най-вече за да не се дразня а и каквото имах да казвам си го казах.
     
    Last edited by a moderator: May 14, 2013
  15. Sweetnight

    Sweetnight User

    Joined:
    23.01.13
    Messages:
    1,286
    Likes Received:
    372
    понеже нападката е към моя милост, напротив, играла съм аион единствено и само на официалния сървър. още беше castor до 1.5. след това го сляха с telemachus. хийлър, елиос. играх я когато беше pay to play докато умря pvp-то. не можеш да ми сравняваш опен pvp игра с игра, в която трябва да фармиш pve, за да имаш pvp гиър (и тука ако кажеш че не е вярно можем спокойно да поспорим)... че аз не бях играла 1 година, влязох за 1 месец и си направих арена pvp гиър от стояне afk на арена. не казвам, че аион е лоша игра, казвам че е pve игра. ако трябва да съм честна аз самата логвам от време на време за някоя инстанция да се разнообразя. последният път обаче логнах видях си чара и ми доскуча на секунда 1 и лог аутнах :)
    а инак... никой не те кара насила да играеш. зададе си въпроса, ние ти отговорихме. жив и здрав, и късмет ти пожелах.
    p.s. грешиш за руския л2. на официалния играта е безплатна до левел 85, след това можеш да вдигаш само с премиум акаунт. така че... и той си е платен.
     
    Last edited by a moderator: May 14, 2013
  16. Escaflew

    Escaflew User

    Joined:
    11.05.13
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    като отворих темата, не знаех, че ще се "наспами" толкова много. :d няма нищо против човек да поспори, напротив @fred, до някъде съм съгласен с теб, до някъде не. няма да се обяснявам, тъй като не съм от тея хора дето пишат цели ромати и като цяло не обичам да споря. играл съм aion, играл съм и l2. l2 за мен си е и pvp и pve. aion е наблегната повечето на story/questing и инстанции. като l2, quests system-а е съвсем различен от което и да е друго mmo. да, пак има отиди тук, убии 5 гадинки и се върни. отиди говори с този-онзи и се върни, но как да го опиша.. самата атмосфера е съвсем различна от другите mmo-та. pvp-то си е уникално по свой си начин, така както в l2, така и във aion. така, както са 2 игри от един и същи жанр, така и са много различни игри. и двете са интересни, така че няма никакъв спор коя игра е по-по-най. и двете игри си имат +/-. това е! :p

    edit: а, това че играта замира, може, не знам дали е вярно. все пак играта не е да кажем от 2-3 години. изпяла си е години, тея игри като gw, b&s да не мислиш, че след 1-2 години мах няма да бъдат заменени от други? със всяка година излизат нови и нови и нови игри, които привличам повече и повече аудитория. със всяка нова и по-добре оптимизирана откъм всякакъв аспект игра ще бъде по-голям бюджета за направата й. така, че в това спор няма. години се менят, не само в гейм индустрията, погледни откъм другата страна на стената. ^^
     
    Last edited by a moderator: May 14, 2013
  17. Sweetnight

    Sweetnight User

    Joined:
    23.01.13
    Messages:
    1,286
    Likes Received:
    372
    е, е сега :) не е спам. малко да се раздвижи българската секция, че отдавна не бяхме писали на български наоколо :) escaflew, как ти се струва сървърът, стана ли 85? а и между другото, ако искаш бг клан, можеш да ми пишеш на pm. maddogs е малък клан без войни, но повечето сме бг-та и след 5 часа вечерта се спами на български (нищо, че мъжът ми мрази това, защото нищо не разбира и все ме кара да му превеждам хехе :d).
     
  18. Escaflew

    Escaflew User

    Joined:
    11.05.13
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    хехех, не напразно го сложих в качивки спам. не го имах впредив буквално. нее, още не съм станал 85. почти 80 съм, набирам скорост, а и в момента нямам много време за игри, тъй като изпити ме чакат тея дни. :) клан си намерих, но за жалост забравих как се казва. клан лидера се пише mitko...нещо си. доста хора има и е international clan, но благодаря за поканата.
    имам още едно въпросче, тъй като влезнах да играя в core сървъра, този другия hunter немския ли се пада или? и има ли хора там също така.
     
  19. Sweetnight

    Sweetnight User

    Joined:
    23.01.13
    Messages:
    1,286
    Likes Received:
    372
    hunter не е немският сървър.hunter беше турнирен сървър, където се проведе турнирът аllmighty championship cross server challange (amc) (http://www.amchampionship.com). руските сървъри и нашият се записаха и 151 отбора се биха помежду си (от нашият сървър успя да се класира 1 отбор от 12 в първите 8, но не стигнаха до финали). ако си създадеш герой там, ще бъде 99 левел с много карма. очакваме да го свалят тия дни, така че просто го игнорирай.
     
  20. trun4o

    trun4o User

    Joined:
    04.11.11
    Messages:
    94
    Likes Received:
    11
    леле таз секция от форума имало живот бе!!! (ако трябва да сме точни тук не беше писано май от доста месеци)
     
Thread Status:
Not open for further replies.