1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. Discord Support team Facebook l2central.info

W zwiazku ze zblizajacym sie transferem z lilit proponuje zebranie ludzi w jedno ally

Discussion in 'Archive 2.0' started by Blejd, Jul 28, 2014.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Doljo

Doljo User

moim zdaniem nie, ale są party, które może dałyby rade postać trochę.

2. L3gAt0

L3gAt0 User

serwer byl martwy od kilku miesiecy jest tylko kulku wyfarmionych ludzi ( nie mowie o cp ) nawet jakby zebrac wszystkich top graczy z lilith w jeden klan ( co nie nastapi ) nie dal by rady ba. u nas smoki nie byly bite ( 2 najwieksze klany zrobily fuzje zeby to robic trwalo to okolo 1 miesiac i chyba padly 4 smoki) wiec epiki sa tylko te podstawowe tzn instina oktawis i qa. soul baiumow tez nie jest za duzo wiec placz ludzi z core jest nieuzasadniony :) dlatego nie wieze ze powstanie jakis polski klan/ally z lilith a jesli tak sie stanie to potrwa to do pierwszego siege-wstyd , rozpacz i rozlam... tak ja to widze

3. Afroniusz

Afroniusz User

też czuję że tak to się skończy, prędzej rozejdą się po klanach które ich zainteresują/przyciągną/kupią etc.

4. Ridyana

Ridyana User

wiesz że mówie o klanowiczach bs.

5. Ridyana

Ridyana User

btw. razzly troche mnie nie było ;> co z oath? wchodze aby z żalem oznajmić że usuwam postać a tu 3 osoby w mainie i lideruje jakiś box >.<

6. Razzly

Razzly Banned

aktualnie nie istnieje

7. Blejd

Blejd User

smokow padlo 7 lub 8 wiec coz - tak bywa:p

8. L3gAt0

L3gAt0 User

7/8 to zaden wyczyn :d - baium i aq stoi od chyba 2 miesiecy :p

9. Blejd

Blejd User

nom:p ale tylko 2 klany maja ilosc graczy zdatna do zrobienia owych epikow, a ze nie sa zainteresowane to inna sprawa:p

10. Razzly

Razzly Banned

generalnie można by przeprowadzić neutralną konwersacje na teamspeak'u jeśli znalazłoby się troche zainteresowania

11. Punisher

Punisher User

wydaje mi się że polskie strony powinny trzymać się razem. ale to tylko moje zdane nie mam pojęcia jaka jest i jaka będzie atmosfera na naszym przyszłym serwerze.

12. Afroniusz

Afroniusz User

rozmowa jak najbardziej, ja jestem nastawiony na współpracę ale nie wiem jak reszta i ich wzajemne animozje :d

Deadra likes this.
  13. Blejd

Blejd User

ja tam bym troche dram z wielka checia porozkrecal;3 ale wspolpraca lepsza.

14. Known

Known User

cienko to widzę, na chwilę obecną nie istnieje coś takiego jak niepisane ally polaków. wręcz przeciwnie. czasem czuję się jakbym znów był w uk - ***** polakowi wilkiem. laonda ma zerga i tłucze polskie klany w których online jest w granicach 20 osób w tym większość low lvl typu ewe. nawet słyszałem takie pogłoski, że dali boxa do ewe żeby nim po tajniaku przyjąć wara po tym jak ewe odwołało poprzedniego. eh... nie raz nie dwa widziałem takie akcje robione polakom przez polaków. wystarczy że w klanie jest 1-2 pokręcone osoby które mają wpływ na politykę klanu i już zaczyna się bratobójcza wojna. lepiej iść do jakiegoś klanu international i osoby z dobrą znajomością j. ang. powinny o tym pomyśleć. jakoś jednak myślę, że to będzie ciężkie większości osób które grały na pl. wielu z nich nie bez powodu woli gry w ojczystym języku.

trzymam kciuki żeby wszyscy znaleźli na core miejsce dla siebie.
    pozdrowionka.

p.s. do miśków z laonda - nie chce wywoływać flame na forum po prostu pisze jak jest, wiem, że większość z was jest normalnymi spoko ludźmi ale zawsze trafi się czarna owca. wszędzie tak jest. powyższy przykład po prostu jako pierwszy mi się skojarzył. nie żywcie urazy.

15. Afroniusz

Afroniusz User

u nas było to samo, z jednej strony obietnice i układy a potem hop świnka do klanu.

16. Known

Known User

tak więc widzisz afroniuszu, najlepiej przyjść nic nie planując. rozejrzeć się, rozeznać w sytuacji i wtedy podjąć decyzję co jak i gdzie.
    klany są różne, jedne luźle (kiedy masz czas to grasz, brak spin) inne nastawione na wojny ze wszystkimi o wszystko i cokolwiek (klany które mają system oparty na cp i dkp, obowiązkową obecność w prime time itp.), są też klany pośrednie łączące elementy obu skrajnie podanych przykładów. myślę, że każdy kto obezna się z sytuacją na serwerze będzie wiedział co i jak.

ogólnie strikte spolszczone klany, które bardziej lub mniej zaznaczają swoją obecność na serwerze to laonda (największy z pl, wara mają chyba z połową serwera), kg (w tej chwili chyba box clan laondy), ewe (nieduży polski klanik raczej pokojowo nastawiony), oath (przestał istnieć jak wspomniał wcześniej razzly aka niewolnica - chyba aktualnie w laonda?) i to chyba na tyle. więc z polskich klanów mały wybór. tym bardziej że oba mają ze sobą wara :confused:

poczytajcie forum po ang. zobaczcie co tam się dzieje/zróbcie boxa na core popytajcie ludzi i poczytajcie hero czat. czasem można się ciekawych rzeczy dowiedzieć. ;)

L3gAt0 likes this.
  17. Fallain

Fallain User

jeśli mogę się odnieść do tego, co widzę i plotek, które tu napotykam. żaden hejt, spokojnie :p tym bardziej, że sam temat sprzyja temu, żeby coś zdziałać, a nie tylko malkontencić.
    mam ten niewątpliwy przywilej pomagania w zarządzaniu laondą i zajmowania się tutaj różnymi sprawami, w tym rekrutacją.
    1) ally pl - ? istnieje - renegaci + painlimit + vendetta. sumaryczny online odrobinę wyższy niż jednej laondy, do tego, jeśli się nie mylę, rekrutacja 85+. podczas gdy u nas 97+ (z wyjątkiem low/box klanu, też jest 85+)
    2) mamy wara z 2. polskimi klanami - renegatami i ewe, pierwszy to kwestia upartego w ciul cl'a, któremu najwyraźniej war nie przeszkadza (nigdy do mnie nie napisał, by cokolwiek zmienić) i ludzi, którzy są w tym klanie, by, tak słyszałem, nie chcąc tu renegatów urazić, "wyfarmić się". ewe to osobna historia - zbuntowany odprysk naszego klanu, w którym ilość plot i hejtu przerosła jakiekolwiek sensowne normy. sam się spotykam z różnymi ich klanowiczami, którzy "nie rozumieją sensu nienawiści między klanami". szczerze, ja też nie rozumiem, ale nie oszukujmy się, że system warów, ten, który działa teraz, promuje logikę - silniejszy niszczy słabszego. zadaję zatem tym osobom pytanie - dlaczego, skoro wam to przeszkadza, nie pogadacie z władzą, by cofnęła/ustaliła wara. wszystko dla ludzi. kwestia boxa? omfg, jestem tu 2 lata i przez ten czas mieliśmy tak wrzuconych 11 boxów (ha, tylko 1. ja przyjąłem :d) - aktualna war z ewe, prawda, jest wywołany boxem, ale nie z poduszczenia klanu, tylko jednej osoby, która po dokonaniu tego przyznała się i nie gra już z nami. cl osobiście informował wszystkich, że tego nie popiera.

od pewnego czasu zajmuję się w laondzie pewnymi aspektami polityki zagranicznej i dogadałem się z częścią pl klanów. ale och, jakież było moje zdziwienie, gdy dwa z nich zdradziły ustalenia przy pierwszej nadarzającej się okazji :p
    na koniec dodam tylko od siebie, że zawsze wychodziłem z założenia, że każdemu należy się w tym klanie szansa. uważam też, że najgorsze, co może się wydarzyć, to rozmydlenie się pl po merge - myślę, że może tylko sprzyjać frustracji. a na pewno nie wprowadzi nowej jakości na core.
    ze swojego miejsca, zapraszam wszystkich do laondy. a niezależnie od tego, z chęcią zawsze pogadam o czymkolwiek.
    pm fallain.

edit:
    nie, błagam, nie czytajcie hero chat p_p

Punisher likes this.
  18. L3gAt0

L3gAt0 User

a ja mam takie pytanko odnosnie giw/epikow/oly/pvp jak teraz wyglada sytuacja na serwerze po "podupadaniu" bs ?

19. L3gAt0

L3gAt0 User

edit:
    nie, błagam, nie czytajcie hero chat p_p[/quote]

qq na hv byl,jest i bedzie na kazdym serwie to jest nieuniknione dodatkiem jest to ze wiekszosc mysli ze tak jest tylko serwie na ktorym gra :)

20. Ridyana

Ridyana User

ja moge z przyjemnością ogłosić że po merge z core wzniesiona zostanie rekrutacja do klanu pve. klan posiada 11lv, prawie wszystkie skille klanowe więc każdego serdecznie zapraszam, póki co jeśli plany co do klanu się zmienią będe edytował ten post ;) miejsca starczy dla każdego. po merge serdecznie zapraszamy :)

Thread Status:
Not open for further replies.