1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. Discord Support team Facebook l2central.info

TRANSFER POSTACI LILITH->CORE

Discussion in 'Archive 2.0' started by Razzly, Nov 5, 2014.

1. Afroniusz

Afroniusz User

a my czekamy na ciebie :p

2. Sulfaceamina

Sulfaceamina User

pomijając obietnice automatycznego transferu... pierwszy kontakt z supportem czyli napisanie ticketu: 30th oct 2014; odpowiedź: 10th nov 2014 "please create characters on core" więc tworzę postać tego samego dnia i nadal nic się nie dzieje do dziś tj. 20th nov 2014. wczoraj dowiedziałem się, że kolega nie musiał nic robić, u niego "automat" zadziałał. widocznie są "równi i równiejsi".

@protek. proszę napisz cóż takiego trzeba było zrobić oprócz wolnych slotów na core? posiadałem tylko jedną postać na lilith i żadnej na core. zatem wg mojej wiedzy (nie mam zapisanej treści wpisów na forum lilith a tylko z innych powołujących się) powinno być już po transferze.

Last edited by a moderator: Nov 20, 2014
  3. Protek

Protek User

automat działał przed połączeniem serwerów i jeśli wykonało się wszystko tak jak prosili to nie było żadnych problemów z przeniesieniem postaci.

4. dimmu_ssj4

dimmu_ssj4 User

należało zalogować się na stronie eu, odpalić grę, wybrać serwer, wybrać postać/stworzyć postać i wejść nią do gry(choć ponoć wystarczyło nawet samo wejście do komnaty wyboru postaci).

5. Sulfaceamina

Sulfaceamina User

dziękuję za odpowiedź dimmu_ssj4, ale to i tak nic mi nie da ponieważ ten sposób nie zadziałał. jeśli skrypt działał tylko przez określony czas, to moim zdaniem taka informacja powinna być umieszczona na forum czy to starym (lilith), czy też nowym (core). znam więcej osób które nie "odzyskały" swoich postaci ale nie chcą już polegać na wydawcy gry (wybrali konkurencyjny produkt).
    pozdrawiam i żegnam.

6. Ekonom

Ekonom User

taka informacja "wisiała" na forum lilith przez ponad 2 tygodnie więc proszę nie mieć pretensji do administracji tylko do siebie.

Ridyana, BlackWoodz and Wini111 like this.
  7. Afroniusz

Afroniusz User

mieliście 2 tygodnie od ogłoszenia na wykonanie banalnej czynności czyli pobranie klienta core odpalenie go i dojście do momentu tworzenia postaci żeby uaktywnić slot na konto i tyle, nie trzeba było tworzyć postaci czy kont ponieważ 1 konto 4game działało na obu serwerach, kto to zrobił w tym czasie został przeniesiony 1:1 bez najmniejszych problemów.

8. Eizo0

Eizo0 User

z tymi 2 tygodniami czasu bym sie nie zgodzil, informcja powinna byc wczesniej. a na marginesie ludzie czekaja na transfer, a zamiast czekac juz by wykupili konto premium i jakies itemki z l2store, byla by kasa, a o to tu chodzi. wiec jak dla mnie to jest nie logiczne -gm-owie kasa wam ucieka przed nosem .

9. Kayla

Kayla User

witam!

łączę się z wami w bólu :( gdyż ja również nie odzyskałam jeszcze swojej postaci i zaczynam powoli wątpić w to że kiedykolwiek mi ją przywrócą a poza tym moja znajoma nastraszyła (na swoim przykładzie) mnie że może przywrócą mi postać z lvlem, ale bez ekwipunku. powiedzcie czy to prawda? że te niższe lvle, dajmy na to 85+ nie są przenoszone z zawartością plecaka i dostają tylko od gmów jakieś dyplomy/monety za które biorą ten szajs od przewodnika mentorstwa?! . czekam już ponad 2 miesiące, a obiecali mi że zrobią to w miesiąc. w końcu po jakimś miesiącu dostałam od nich propozycję że zamiast transferu oferują mi jakieś badziewie uwaga! warte 2.99 euro w l2 store, zamiast mojej postaci wartej x miliardów (nie wspominając że co miesiąc doładowuję pa) ok.. ja naprawdę rozumiem że mają dużo zgłoszeń ale mój ticket był jednym z pierwszych (nie chodzi mi o to że wiecej mi się należy bo za to płace, w żadnym wypadku. chodzi mi jedynie o kolejność zgłoszeń) ....co prawda moja postać miała dopiero 91 lvl ale była nieźle wykoksana i było na niej bardzo dużo wartościowego sprzętu i nie mam zamiaru tego wszystkiego stracić... to tyle z mojej strony. dziękuję za uwagę i pozdrawiam :)

p.s - darujcie sobie jakieś "inteligentne" wypowiedzi w moją stronę, bo jestem załamana całą tą sprawą i piszę tu tylko po to żeby również podzielić się swoimi "wrażeniami" czy też opinią na ten temat i być może też w nadziei że coś to zmieni chodź szczerze w to wątpie bo jestem odsyłana tylko do supportu a tam muszę czekać 2-3 tygodnie na odpowiedź .

5501-qtig-3000 - numer mojego zgłoszenia.

Last edited by a moderator: Nov 21, 2014
  10. patrol02

patrol02 User

widze ze wszyscy maja nasze petycje w głebokim dole...

11. Kayla

Kayla User

jak widać tak... :) nawet nie wiem czy ktokolwiek to czyta....

Last edited by a moderator: Nov 26, 2014
  12. Razzly

Razzly Banned

witam,
    owszem czytam i przekazuje to dalej ale tak jak pisałem wcześniej - nie da się tego przyśpieszyć w żaden sposób. postaram się dla was załatwić informacje od ekipy gmów co się faktycznie dzieje dalej.

rozumiem waszą frustracje , sam jestem graczem ale niestety nie moge wam w żaden inny sposób pomóc i jedyne co moge poradzić to... no właśnie cierpliwość

Kayla likes this.
  13. Alkan

Alkan User

a jest możliwość otrzymania informacji co tyle czasu zajmuje?

14. Kayla

Kayla User

dziękuję za jakąkolwiek pomoc :) i czekam na odpowiedź...

15. Metrovy

Metrovy User

czyli rozumiem, że w swoim pierwszym tickecie można się "upominać" ale broń boże nie robić nowego? czy tak? i odpowiadają w tickecie czy na maila?

16. Kayla

Kayla User

na to wychodzi...byle robić to z umiarem :) i nie pisać 24/7h :p... niestety support nas ignoruje bo pisząc tam już grubo ponad 2 tygodnie oczekuję odpowiedzi na pytanie "ile będę czekać na transfer? czy to długo potrwa?" a moim zdaniem naprawdę to nie jest problem odpisać tym osobą chociaż 3 słowa na odwal się.... byle ich nie trzymać w niepewności, bo bądź co bądź to nasze postacie i wyładowaliśmy w nie sporo kasy i mamy prawo wiedzieć ile ten cały "cyrk" potrwa, więc stąd nasza frustracja.

p.s - tak :) ticket'a piszemy w dziale support i tam bezpośrednio pod pytaniem dostajemy odpowiedzi.

Last edited by a moderator: Nov 26, 2014
  17. Eizo0

Eizo0 User

w tym przypadku nie dostajemy odpowiedzi :d

18. Kayla

Kayla User

zgadzam się :) chyba będziemy czekać jeszcze rok w najlepszym przypadku na te postacie albo wcale ich nie przywrócą bo powiedzą że sprawa się "przedawniła" :d

fgovmgdr91 likes this.
  19. patrol02

patrol02 User

cisza nastała. razzly co sie dla nas dowiedziałeś w tej sprawie konkretnego, co tak długo sprawia problemy...?

20. Razzly

Razzly Banned

tak, wiadomość od gma: