1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. Discord Support team Facebook l2central.info

TRANSFER POSTACI LILITH->CORE

Discussion in 'Archive 2.0' started by Razzly, Nov 5, 2014.

1. Metrovy

Metrovy User

czyli ch*j wielki i szelki... kont nie odzyskamy... nie jest nowiną to, że zarówno polscy jak i tutejsi gmowie są leniwi (co widać chociażby w ich skuteczności w banowaniu botów)

2. Kayla

Kayla User

zgadzam się z tobą w zupełności..to tylko lewa wymówka....a ja pragnę przypomnieć czekam już równo 2 miesiące i 18 dni z kalendarzem na postać (która naprawdę jest sporo warta) :) więc niech nie kłamią do jasnej ciasnej i zaprządą tyłki do roboty skoro obiecali że to zrobią. na koniec pragnę dodać tylko tyle że mojemu koledze, który napisał ticket'a 2 tygodnie później, przywrócili postać w zaledwie miesiąc...czyli moi drodzy chyba za mało kasy w to ładujemy :) może i z łaski swojej przywrócą nam postacie ale pewnie dopiero w przyszłym roku i do tego bez ekwipunku tylko z jakimś badziewiem z z wydarzenia r85 (mojej znajomej tak zrobili)....ręcę opadają poprostu....żałosne....ja na pewno tego tak nie zostawię, bo za dużo kasy w to wyładowałam i nie moja wina że w dniu transferu nie mogłam być obecna, każdy ma swoje życie i sprzęt, który czasem się psuje....tak czy inaczej i tak nie uzyskaliśmy odpowiedzi ile to jeszcze potrwa i raczej już nie uzyskamy bo gm-owie moi drodzy zbywają nas lewymi gadkami z resztą jak zawsze , możliwe że i tym razem umyją od tego rączki :) tak czy siak dziękuję moderatorowi razzly za jakąkolwiek interwencję, zrobił co mógł... pozostaje nam tylko czekać kolejne pół roku i się łudzić że kiedykolwiek to zrobią...

Last edited by a moderator: Nov 29, 2014
    Glanarielle likes this.
  3. Veredhiel

Veredhiel User

a ja marudziłem na gm-ów z lilith... mi wszystko przenieśli i pozostaje wam współczuć :/

4. Mroczny

Mroczny User

przede wszystkim przy transferze nie zachowano się profesjonalnie. jeżeli przenosimy postacie na inny serwer likwidując poprzedni to powinni przenieść wszystkie postacie. nawet jeżeli tego nie uczyniono to można było wysłać masową wiadomość na maile, które przecież posiadają z informacją o przenosinach postaci (ja takowego nie dostałem). zapomniano o tym, że nie każdy ma czas i nie każdy maniakalnie odwiedzał forum serwera by być na bieżąco - co, jak i gdzie. ja osobiście pod koniec "żywotu" lilith nie grałem, ale wtedy jeszcze nie było wiadomo, że serwer zostanie zamknięty. spóźniłem się na przenosiny postaci gdzie trzeba było ściągnąć klienta i wejść do momentu tworzenia postaci (zrobiłem to z opóźnieniem). można napisać, że to pech i moja strata. jednak jak ktoś poza grą ma jeszcze coś takiego jak życie to miał prawo się spóźnić i nie wiedzieć o tym. osobiście pisałem do supportu i otrzymałem tylko jedną niejasną odpowiedź w postaci krótkiego zdania. później zostałem ignorowany. na odpowiedź czekałem około miesiąca. odpisałem w celu dowiedzenia się co dalej i także zostałem zignorowany, aż po dziś dzień. minęło chyba 2 miesiące (jak się nie mylę) i nadal nie ma moich postaci i już nawet nie łudzę się, że je odzyskam. wielka szkoda bo gdy wróciłem zaglądnąć jeszcze na istniejące forum lilitha wróciłem z myślą by powrócić do grania w l2. osoby odpowiedzialne za ten śmieszny i nierówny transfer szybko wybiły mi to z głowy. wydaje mi się, że fair play byłoby gdyby wszystkie postacie z całym ekwipunkiem zostały przeniesione, a nie tylko te, które miały szczęście. teraz nagle wszystko odbywa się ręcznie ... ciekawe. za pewne taki sposób przenosin był na rękę niektórym gdyż nie musieli przenosić wszystkich kont z postaciami i pozbyli się kilkunastu innych. nie mam do nikogo żalu bo dla mnie to tylko gra, ale uważam, że wypadało o tym napisać tutaj mimo, że i tak nic ten post nie zmieni. cóż ja wyznaje zasady "fair play" albo wszystkie albo żadne.

pozdrawiam.

Last edited by a moderator: Dec 3, 2014
  5. a4se.

a4se. User

pierwszą wiadomość a przenosiny postaci dzieliło około półtora miesiąca. przez ten czas było masa czasu aby zrobić banalną rzecz zajmującą okolo 2 min roboty. było kilka powiadomień na fb. jak ktoś przez półtora miesiąca nie wszedł ani razu na forum, albo nie zalogował się do gry ( było info w grze o przenosinach) to znaczy że miał wy*****e i mało go to interesowało. teraz dali możliwość przywrócenia jeszcze starej postaci i ciągle jest płacz o postacie. śmieszkowo polaczkowo

Blejd, VivaLa, wumhrhlp and 1 other person like this.
  6. Mroczny

Mroczny User

osobiście nie mam zamiaru płakać o postacie z gry (nie ten wiek). natomiast należy zaznaczyć jedno po raz kolejny. ktoś nie miał "wyje****" jak to napisałeś, a po prostu nie każdy siedzi 24h na dobę na forum, a tym bardziej nie ma obowiązku przesiadywania na profilu fb. zresztą znam wiele osób, które grają na serwerach danej gry, ale nie posiadają nawet konta na forum bo nie mają takowego obowiązku, a tym bardziej nie widzą w tym sensu (profesjonalne serwery najważniejsze sprawy podają drogą mailową). zakładasz konto w celu gry i nie każdy musi podejmować dyskusje na forum.
    można by było znów rzec, twój pech i twoja strata, że nie doglądasz na bieżąco informacji. jednak przy sytuacji zamknięcia serwera powinna ona zostać wysłana do posiadaczy kont, a nie ograniczenia się do podania informacji jedynie na forum. nikomu nie ubliżając, ale codziennie zaglądają na fb i forum jedynie maniakalni gracze do czego mają prawo. ja niestety nie jestem osobą, która ma ciągle czas. podstawą jest wiadomość na e-mail, ludzie częściej przeglądają pocztę niż forum, bo nie mają obowiązku zaglądania tam. natomiast jak pisałem nie będę męczył supportu o zwrot postaci.
    słowa "polaczki", "polaczkowo" jedynie kojarzą się z tekstami osób, które jeszcze się uczą i nic poza światem gry nie widzą. takie słowo pasuje typowo do osób, które właśnie w taki sposób mądrują się na forach. mniejsza oto.
    czy oficjalna informacja była podana "pół roku" wcześniej - nie odpowiem bo osobiście wydaje mi się, że nie - mogę się mylić. nie widzę sensu w tym by tłumaczyć się bo nie stoję przed sądem, ale to nie zmienia faktu, że "komunikacja" serwera lilith zawiodła. dodam, że na forum mam prawo wyrazić swoją opinie i mało mnie obchodzą "gimnazjalne" odpowiedzi w moim kierunku.
    spóźniłem się, postaci nie odzyskam i jakoś mój świat się nie zawalił ;). a posty tego typu najczęściej piszą niestety ci, co w tej samej sytuacji zachowali by się podobnie.

pozdrawiam.

Last edited by a moderator: Dec 3, 2014
  7. Sztatek

Sztatek User

to jest chyba nasz ulubiony argument zawsze sie pojawia czy to w temacie hiroł farmy zamkuf jak i tutaj musial sie pojawic :d

8. Blejd

Blejd User

buehehe. placz polasiów o ludzi co graja 25/8 itp itd - nie ma sensu czytac;3 gram 3-4h dziennie i jakos wiedzialem o wszystkim. nie grajac tez bym wiedzial od znajomych - lol lol lol. smieszne takie placze w cholere:)

9. Kayla

Kayla User

moi drodzy!

ja straciłam już wszelkie złudzenia co do tego że przywrócą mi postać. tak jak pisałam to nie moja wina że w dniu transferu nie mogłam być obecna i nie było wtedy nikogo, kto mógłby zrobić to za mnie. i nie płaczę tylko jestem wkur...... no więc przepadło...koniec...nie mam postaci i muszę wszystko zaczynać od nowa...bez itemów! bez kasy, bo gm-om nie chce się łaskawie ruszyć dupska ,żeby mi ją przywrócić a czekam coś od około hmmmm...:) 3 miesięcy?!?!! **** z tym! jestem zażenowana..to jest po prostu żałosne...
    oni tylko są nastawieni na kase, wszyskiego żałują, liczą każdy grosik, nawet jak buffera postawią to tylko raz na konto bo to za dużo ich kosztuję. nie zrobili nic dobrego i nie zrobią! ale pokaż im kase to zaraz im się oczy zaświecą jak psu jajca!! osobiście rozważam zakończenie swojej przygody z l2 bo nie zamierzam płacić komuś, kto nic nie robi i tylko wyciąga łapę po kase jak cygan. nikt się nawet nami nie interesuję i to się nie zmieni, nikt tych postów nawet nie przegląda systematycznie i nie odpisuję, nie inforuję nas ile jeszcze ta farsa potrwa. recę ,nogi i nie powiem co opada....

Last edited by a moderator: Dec 5, 2014
  10. Razzly

Razzly Banned

witam,

dodam 3 grosze od siebie. sam jestem graczem i rozumiem doskonale ten problem. naświetlałem sprawe mistrzom gry kilka razy i prosiłem o przybliżenie sprawy. otrzymałem tylko to co skopiowałem w poprzednim poście.

jest ktoś kto to czyta i stara(ł) się coś zdziałać ale najwidoczniej problem przerósł ich samych. jedyne to pozostaje... czekac

wumhrhlp likes this.
  11. patrol02

patrol02 User

mi moga stworzyc sami postac , byle miała taki sam lv i podstawowy sprzet z paroma milionami i łatwiej zawsze bedzie cos zaczac od nowa .

12. UdNaTajm

UdNaTajm User

jak już wam poodblokowywują postacii to zapraszam do klanu death, 11 lvl, ch oraz zamek.

13. Metrovy

Metrovy User

@up :) chyba sobie jaja robisz :) kto by chciał z tymi frajerami grać:d

;edit

a no tak. na pewno sobie jaja robisz... przecież dh nie potrafili obronić zamku :d

14. UdNaTajm

UdNaTajm User

a i tutaj cię zaskocze, od 3 tygodni jesteśmy w posiadaniu zamku i nawet dało rade go obronić więc stul dziubek dziubasku.

15. Metrovy

Metrovy User

chyba serwery pomyliłeś... "dziubasku" :) bo death na pewno na core nie ma zamku :) mieli, ale stracili na ostatnim siege :)

poza tym nikt normalny do death nie pójdzie :)

16. UdNaTajm

UdNaTajm User

zdziwisz się bo mamy normalnych ludzi: dobrych biszopów, dzielnych wojowników i wyekzpionych magów.

Puniszer and Schofield like this.
  17. Puniszer

Puniszer User

ma racje, ostatnio się nawet na coś takiego natknąłem na jakimś forum

18. Kayla

Kayla User

razzly ja wiem z sam jesteś graczem i zdajesz sobie sprawę z tego jak mnie to dobija i wkurza.....ale ja naprawdę chciałabym wiedzieć ile to jeszcze potrwa...niedawno ponownie zapytałam support co do daty przywrócenia a oni jak zwykle mnie olali, mówię ci że przetrzymają sprawę aż do "przedawnienia" sprawy i postaci nie odzyskamy bo tak będę sobie z nami pogrywać a ja osobiście nie wierze już w ani jedno ich słowo...to tylko krzywe wymówki żeby nic nie robić i dostawać kasę...

Last edited by a moderator: Dec 9, 2014
  19. elva_

elva_ User

jesli wysylacie prosbe o przywrocenie postaci to otrzymujecie jakas wiadomosc zwrotna? bo wyslalam wiadomosc odpowiedzi nie dostalam, a nie wiem czy podaje sie jakies hasla czy nick, zeby odzyskac postac ...

20. Metrovy

Metrovy User

zero odpowiedzi... ticket wysłany prawie miesiąc temu