1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. Discord Support team Facebook l2central.info

Najtanszy sprzet zeby uciagnac gre

Discussion in 'Archive 2.0' started by fatality, Feb 22, 2012.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. MrAve

MrAve User

witam

nie rozumiem jednej rzeczy - autor zwraca się z pytaniem o najtańszą jednostkę do uciągnięcia gry, a wy rozwodzicie się nad ssd, w cenie którego można spokojnie kupić całą jednostkę centralną...:confused:

@ ieska:
    nie mam pojęcia skąd czerpiesz informacje, ale lineage 2 korzysta z ue2.5 :) jest to developerski engine, który jest specjalnym silnikiem i w przeciwieństwie do ogólnodostępnych dostępnych engine'ów ue2 oraz ue3, silnik 2.5 nie jest w ogólnym obrocie.

silnik ue2.5 jest mało wymagającym silnikiem graficznym. do normalnej pracy spokojnie wykorzysta core2duo, 2gb ram'u ddr2 i kartę pokroju gts250, choć osobiście zalecałbym już zakup nowszej generacji sprzętu.
    jak potrzebujesz profesjonalnej porady, napisz na pw, podaj kwotę w której powinien mieścić się sprzęt i złoże ci konfig. nie martw się, mam w tym wprawę. jestem moderatorem na forum ********.

pozdrawiam

Last edited by a moderator: Feb 28, 2012
  2. Eska

Eska User

to dziwne, gdy zwróciłem się do supportu ncsoft, kiedy miałem problem z grą na laptopie, chłopcy napisali, że gra jest na silniku u1.. :)

dodam jeszcze, że to było 2 tygodnie temu.. :)

3. MrAve

MrAve User

to dziwne, nawet na wikipedii znajdziesz info, że lineage 2 korzysta z developerskiej wersji silnika ue (2.5). a ue1 to przeżytek - nawet quake 2 wygląda przy nim o niebo lepiej :d wyobrażasz sobie l2: goddess of destruction korzystającego z ue1 ? :e

4. Eska

Eska User

część maila, który otrzymałem.

5. MrAve

MrAve User

6. Eska

Eska User

w takim razie śmiesznie, jeżeli masz rację, to dostałem złe informacje bezpośrednio od ncsoftu ;-)

7. MrAve

MrAve User

tak też było. nie ubliżając nikomu, powiem, że panowie z supportu nie są zbyt rozgarnięci. może służą radą gdy ktoś zapomni hasła, jednak od strony czysto technicznej (mam tu na myśli np. proces powstawania gry) śmiem twierdzić, że wiedzą mniej niż przeciętny użytkownik tego forum :)

no nic, jeśli będzie konieczność złożenia konfigu, to autora zapraszam na pw lub na nasze forum ********, jeśli woli oficjalną formę udzielenia pomocy. mam nadzieję, że ten post nie zostanie potraktowany jako kryptoreklama. jeśli jednak miałoby tak być, proszę o edycję i usunięcie nazwy forum, choć ono, w obecnej formie, nie musi się już reklamować w tak nikczemny sposób jak kryptoreklama na mniej lub bardziej znanych forach internetowych :d

pozdrawiam
    ave

8. Eska

Eska User

niestety, musiałem wyedytować :)

9. MrAve

MrAve User

nie ma problemu. jak coś, zwyczajnie zapraszam autora na pw w kwestii doboru sprzętu.
    no nic, ja zmykam, czekam aż skończy pobierać mi się client gry god :)

pozdrawiam

10. Eska

Eska User

btw, l2 używa jednego rdzenia, właśnie sprawdziłem :)

11. Liori

Liori User

mi się udało god uruchomić na amd 2000 1 gb ram duan channel i zwykłym ati radeon 5800 128 mb chodziło na najniższych detalach i alt p ale od biedy grac się dało. zapewne przy większym ruchu postaci jest bardzo źle ale solo da się grać.

12. kerbedzisko

kerbedzisko User

wikipedia to żaden wyznacznik bo jest tworzona przez internautów i każdy wpisuje tam głupoty jakie mu przyjdą do głowy... może w sprawie silnika l2 mają rację ale ja akurat bym sie nie powoływał na wiki.

13. MrAve

MrAve User

skoro tak uważasz, to wikipedia jest kompletnie niepotrzebna i cały ranking stworzonych na ue grach można o kant tyłka rozbić mimo że jest w 100% zgodny z realami :)
    btw: od dwóch lat zajmuję się się silnikiem l2 i wiem, że korzysta z ue2.5, gdyby korzystał z ue1, lineage 2 nie wyglądałby jak wygląda :] zresztą, kto korzysta z forum o tematycje 3d / 2d, ten wiec, że l2 korzysta z ue2.5 :]

bywać

14. Sulik

Sulik User

im szybszy dysk tym szybciej l2 działa :) ostatnio to potwierdziłem doświadczalnie :)
    jak na zwykłym dysku ata często musiałem wrzucać alt+p tak przy dysku ssd na sata iii (dysk jest sata iii, płyta obsługuje max sata ii) to rzadko kiedy muszę uruchamiać alt+p - ale to są ściśle określone miejscówki gdzie prawdopodobnie każdy ma laga.
    dodatkowo gdybym nie używał opcji wyświetlania dmg, napisów crytikal hit/over hit etc, zaraz nad głowami mobów/przeciwników to pewnie chodziło by jeszcze szybciej.

15. Carllana

Carllana User

mam phenom x4 4gb ddr3 i gtx 460 ale niemam dysku ssd;p to powiem ze jest nie zaciekawie ;p nie raz i na full nie zawsze gram.

16. Fenris

Fenris User

jeżeli kupisz ssd dysk gra będzie działać szybciej i nie sugeruj się że jakiś jeden lamus z 2 napiszą ci iż to jest silnik taki a taki - sraj na to. najważniejsza jest duża ilość ram + ssd. koniec tematu można zamknąć.

17. Kall

Kall User

te
    mają chociaż pojęcie o czym mówią.

co z tego, że będzie miał 32gb ram jak gra tego nie obsługuje?

18. Sulik

Sulik User

4 gb ramu
    intel dual core 2,66 ghz
    geeforce 9800 gt 512 mb

pierwszy test: dysk talerzowy na ata, windows xp 32 bity = często musiałem grać na low detalach, low w praktycznie każdym mieście.
    drugi test: dysk ssd sata iii, podpięty na sata ii, windows 7 64 bit = rzadko muszę użyć low detali, rzadko oznacza: konkretne miejsca na soa oraz wczoraj aden przy np. z nowej instancji, inne miasta bez problemów.

uruchomienie nawet 3 klientów nie powoduje zapchania ramu.
    przy dysku ssd gra uruchamia się szybko w kilka sekund, a nie jak na ata czasem nawet kilka minut.

dodatkowo zawsze można przyspieszyć grę wyłączając cyferki dmg znad mobów oraz kilka innych wodotrysków, pozostawiając tylko daleki zasięg widzenia i niskie detale :) już nie mówiąc o wyłączeniu ingame dźwięków :)

19. Fenris

Fenris User

tak naryp sobie 32gb ram :) pozdro!

chciałem tylko pokazać że te dyskusje są niepotrzebne ale widzę że nawet moderatorzy są dziwni.
    mowie o powiedzmy o 8 gb ram + ssd :p i gra smiga jak ta lala ... ale jak chcesz zrob 32gb masz kase to wal w kompa bo przecież:

20. Razzly

Razzly Banned

i co z tego jak bedziesz mieć 8gb ramu skoro tak wygląda na przykład pamięć ram u mnie

4gb ram i wciąż połowa wolna przy otwartym lineage 2 1 konto, aqq, chrome, antywirus, firewall itp

Thread Status:
Not open for further replies.