1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. Discord Support team Facebook l2central.info

Zarabianie!

Discussion in 'Archive 2.0' started by Iustus, Mar 6, 2012.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Iustus

Iustus User

więc wpisujcie swoje pomysły jak można zarabiać na 85+ :] myśle że topic się przyda i każdy się podzieli swoimi sposobami na zarobienie troche adenki :p

2. Kardrigern

Kardrigern User

jest kilka sposobów, wystarczy troszkę sie porozglądać, poobserwować ah, ale kłopot w tym, że jeśli ktoś wpadnie na ciekawy pomysł to działa on dopóty dopóki niewiele osób z niego korzysta (np. na samym początku serwer ludzie skupowali broń d-grade z q, bo niewiele osób wiedziało, że po zamianie na crysze i sprzedaniu ich w sklepie można zyskać więcej, gdy skupowało parę osób to na broni można było zarobić od 100-400k, w momencie jak pojawiło sie wielu skupujących, to przestało to być opłacalne), wiec za bardzo nie liczyłbym tu na wysyp pomysłów, bo zazwyczaj osoby, które zarabiają wkładają w to dużo czasu i pracy, wiec z jakiego powodu mieli by to oddawać za free, przy okazji pozbawiając sie zysku z tego pomysłu? (choć mogę sie mylić).
    chcesz pomysłów na zarabianie adenki, to samemu daj kilka... może to skłoni innych do podzielenia sie swoimi, bo na tą chwile wygląda to tak, że nie masz pomysłu, nie chce ci sie pokombinować, a ktoś na tacy ma ci podąć gotowe rozwiązania, ponadto to polukrowane dobrem ogółu :p

Last edited by a moderator: Mar 6, 2012
  3. Iustus

Iustus User

jedynym znanym mi sposobem jest kox :] quest daily swampland 520k chyba, mithril mines kolejne 700k, soa = (kamienie att, apo, req bronie) wiec zawsze wpadnie troche kasy lub atrybut do broni ;p trajan daily = 6 trajanów = 3kk w sklepie :] oczywiście że czym więcej ludzi wie o czymś tym mniejszy zarobek ale nie dotyczy to (bardzo) wiekszych lokacji na których można wydropić coś fajnego co można sprzedać w grocku czy ah :p slyszałem o fairy że samemu koxając można fajne rzeczy podropić ale większych szczegółów nie znam

4. Kardrigern

Kardrigern User

no to się nie zrozumieliśmy, ty piszesz tu o q i dropie, ja natomiast o handlu (kup-sprzedaj). jeśli chodzi o drop to bardzo fajny jest na gog up (ostatnio wypadły mi 2x rec na tw la zbroje, 1 na heavy i apo bow, w sumie około 160kk :) )

5. Dagos

Dagos User

możesz podac wiecej info na temat tego questa gog ( gdzie to jest ) z góry dzieki.

6. Kardrigern

Kardrigern User

że zacytuje siebie, ale chyba nizbyt uważnie przeczytaleś "jeśli chodzi o drop to bardzo fajny jest na gog "

7. Razzly

Razzly Banned

gog upper to chyba najbardziej dochodowa miejscówka do 90 levelu. za same keye z broni można zarobić pare baniek a przy odrobinie szczęścia wypadnie ci recka na klate light/heavy/robe lub pełny item.

soa daily - kamyczki które są warte w okolicach 3-4kk

8. Fenris

Fenris User

ehh pierniczenie o szopenie nazwałbym to :)
    prawdziwych sposobów na szybką kase się nie zdradza.
    pozatym jak poradą może byc - "kup taniej sprzedaj drożej" no do cholery to tak jakby napisac "smaruj chleb masłem"
    jest kilka fajnych sposobów jak można dziennie zrobić kilkadziesiąt kk przy odrobinie szczęścia :)
    a przy sporej dawce nawet i kilkaset.
    jednak sam szukaj sposobów - nikt ci tych fajnych nie zdradzi :)

9. Kardrigern

Kardrigern User

według mnie to dobra rada, sprawdzaj ah, szukaj okazji, lataj po rynku, pewnie w końcu znajdziesz cos ciekawego, ale wymaga to wysiłku i czasu
    a według ciebie na czym polega handel?
    gdzieś to już słyszałem "wiem ale nie powiem" :p extra porada, masz ich więcej? :p
    no chyba ze piszesz o scamowaniu, ale nie specjalną radość sprawia mi oszukiwanie innych...

10. Fenris

Fenris User

napisałem jaką poradą może być coś tak oczywistego - niby człowiek inteligentny, a czytanie ze zrozumieniem kuleje. poza tym obecnie jest ciężko handlować gdyż każdy może sprawdzić ceny na ah. to nie jest epoka kiedy szedłeś z giran do aden i miałeś różne ceny. więc handel obecnie włożył bym do książki "kiedyś tak było"

co? ciekawość zżera? peszek.
    z pewnością tobie ludzie daja wszystko na złotej tacy nie ?
    powiedziałem ze jest kilka fajnych sposobów ale ich nie zdradzę chociaż wiem że są opisane na pewnym forum ( w pełni legalne sposoby)
    poza tym dzięki że mnie oskarżyłeś o oszustwo bez jakichkolwiek podstaw ... cóż można by się było więcej spodziewać po osobie która ma 37 lat(o ile to ty)
    fajnie jest rzucać anonimowo oskarżeniami nie? bez pewnego wysiłku nic nie zdziałasz.
    a propos powiedz mi dlaczego mam zdradzać sposoby zarabiania kasiory? z dobroci serca ? heh dobre sobie :)

11. Dragu

Dragu User

i tak fenris jestes naaaaabkiem xd

12. Kardrigern

Kardrigern User

lol, i cóż z tego że możesz sprawdzić ceny?, ostatnio ktoś mi opowiadał jak skupował rzeczy z ah i sprzedawał do sklepu, bo tam były droższe i całkiem fajnie w parę minut zarobił, to taki przekład na twoje "kiedyś tak było"

no cóż pewnie cię rozczaruję ale nie (daję sobie rade sam, a zazwyczaj pomagam innym bo mi to sprawia przyjemność), zresztą przeczytaj 2 post, napisałem to samo co ty:
    "więc za bardzo nie liczyłbym tu na wysyp pomysłów, bo zazwyczaj osoby, które zarabiają wkładają w to dużo czasu i pracy, wiec z jakiego powodu mieli by to oddawać za free, przy okazji pozbawiając sie zysku z tego pomysłu?"
    więc nie zarzucaj komuś braku czytania ze zrozumieniem jeśli sam tej sztuki nie posiadłeś...

13. Fenris

Fenris User

uwierz mi jest o wiele więcej ciekawych sposobów - co do tych itemków z ah ... dalej uważam że to strata czasu
    poza tym nie znam cie z żadnego ts ... ewentualnie nie pamiętam cie.
    i nikt nie zdradza swoich sekretów za darmo :)
    pozdrawiam i życzę owocnych poszukiwań sposobu na dorobienie się :d

14. Kardrigern

Kardrigern User

taaaa... nie znasz mnie ale wiesz ile mam lat (nick in game incertus, to akurat żadna tajemnice), mówisz, ze masz takie świetne sposoby na zarabianie kasy, a cieszy cie jakaś nędzna rec: na tw heavy? :p
    uwierz ja nie potrzebuje twoich podpowiedzi, radzę sobie, niemniej nadal uważam ze albo q+drop (ewentualnie jeszcze jakieś robienie bransoletek z trajana , ale to nadal drop) i handel to jedyne sposoby zarobienia, nie licząc oszustw (co nie oznacza, że cię o nie posądzam!!!!!!!!! - dla jasności :p ).
    w związku z tym nadal uważam, że chcesz zarobić to obserwuj co się dziej na rynku, poświęć na to trochę czasu, a adenka sama się pojawi :p i to jest moja rada czyli "bułka z masłem" jak to opisał fenris, niemniej uważam to za lepszą podpowiedź niż "wiem ale nie powiem" :)

15. Psycho

Psycho User

16. Fenris

Fenris User

jeżeli dla ciebie 60-70kk warta recka jest "nędzna" to naprawdę pozdro.
    poza tym sprawdzam każdego kto mnie komentuje - twój nick znalazłem na jakimś "lolowatym" forum w sekcji podania.
    i tak w dalszym ciągu nawet cie nie czaje - nawet odrobinę - nie wiem gdzie się chowasz ale jest to bardzo ciemne miejsce :)
    dobra walisz takie oczywistości? to dolicz crafcenie itemków i sprzedawanie do tego "crystalizacja"(nie wyjaśnię więcej) itp

fajna opcja psycho tego przyznaje się nie wiedziałem :)

17. Nyana

Nyana User

jak serwer wstanie po update to będzie nędzna ;)

18. Fenris

Fenris User

dlatego już jej nie mam :d

19. Kardrigern

Kardrigern User

wow jaki detektyw internetowy, a ludzi z własnego klanu nie znasz?, weź się już nie pogrążaj...
    ale trollowanie ładnie ci wychodzi :p

20. Fenris

Fenris User

w trollowaniu mam pewne doświadczenie :d
    a co do ciebie ... mam cie misiu ... na ts cie widze :d

Thread Status:
Not open for further replies.