1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. Discord Support team Facebook l2central.info

Subclasy

Discussion in 'Archive 2.0' started by xaxee, Mar 16, 2012.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. xaxee

xaxee User

witam, przeprowadzilem ostatnio taki maly test,mam maina tanka z dark elfa , a na subie mam przebudzonego tyrr wariora z gladiatora (czyli jak wiadomo z humana)i ciekawi mnie jedno , dlaczego na mojej subie zostaly skille rasowe z czarnego elfa ,a nie jak to powinno byc z humana ,a 2 sprawa czy tyrr warrior przebudzony z humana nie ma zadnych wbudowanych skilli cos typu forgoten scroll , tak jak to jest u innych class np u tankow def shield,czy to tak jest ze subka traci te przywileje i nie posiada tego typu skilli po przebudzeniu, a ostatnia sprawa czy mozna jakos zamienic lub usunac subke ( tzn bardziej dual , poniewaz po przebudzeniu subka zyskuje takie przywileje),zastanawiam nie to czy np po usunieciu subki moge przebudzic nastepna sube nie tracac przy tym skilli z subclasy (czyli pasywow ktore otrzymywalem za osiagniecie danych poziomow 65-70-75-80).bylbym bardzo wdzieczny za udzielenie mi pomocy co do moich pytan , poniewaz nie wiem czy sie zabierac za subke, bo jak pisalem najbardziej mnie zastanawiaja te skille przydzielone po 85 ktore sa niczym wbudowane forgoten scrolle.

2. Komoz

Komoz User

jesteś dark elfem więc masz rasówki dark elfa, to że przebudzałeś się na subie z glada nic nie znaczy. reszty nie zrozumieałem i nie mogę pomóc.

3. xaxee

xaxee User

troche mi to ciezko wytlumaczyc , ale gdy sie przebudzisz masz skile ktore sie same aktywuja na kilka sekund , u tanka do def shield , czy tam u tyrra jakis bonus do ataku , a u mnie na tyrr wariorze przebudzonego z glada na subie nie ma takich skilli , i poprostu jestem ciekawy dlaczego tak jest

4. Kall

Kall User

hmm chodzi ci o bonusy które uaktywniają się z passiv skilli?
    jaki armor nosisz na swoim tyrr?

tyrr:
    heavy armor:
    increases str and also p. def. when equipped with heavy armor. 104 defense increase

light armor:
    increases str, and also increases p. def., accuracy, evasion and spd. while reducing the chance of receiving critical hits when equipped with light armor.
    p.def increases with 89. +3,6 evasion, movement speed +10 and chance to recive critical attack is reduced with 5%

sigiel:
    shield mastery:
    increases str+2 and shield defense success rate +100% and enables omnidirectional shield defense. when shield defense is successful, shield p. def. greatly increases with 209.

heavy armor:
    increases str+2 and p. def+205 when equipped with heavy armor. also increases mp recovery bonus, reduces critical damage received, and reflects 10% damage received back to the attacker. when your hp falls below 30%, your p. def+280 and evasion+17 are further increased.

na czerwono podkreśliłem te bonusy które mogą się odpalić

Last edited by a moderator: Mar 16, 2012
  5. xaxee

xaxee User

chodzi wlasnie o to ze u mojego tyrr warriora na subie przebudzonego z gladiatora , nic sien ie odpala, nie wiem czy rasa ma tu znaczenie , czy nie ale kumpel gra tyrr warriorem z destro , i co jakis czas sie mu odpala bufek ktory mu daje kopa do p ataku, chodzi w heavy tak jak ja, a co do skilla dam ci przyklad nie pamietam jak sie nazwya ten skill u mojego tanka ale wiem ze na kilka secund daje do p shield kolo 25%, glownie chce sie dowiedziec na ten temat bo chcialem grac suba a nie wiem czy nie eliminuje tych passywow ktore sie uaktywniaja na kilka secund , bo slyszalem ze kazdy tyrr warrior ma taki do p ataku , a u mnie on nie wystepuje.

Last edited by a moderator: Mar 16, 2012
  6. Kall

Kall User

jakiej broni używasz?
    nie rasa ani subka nie mają znaczenia.

7. xaxee

xaxee User

fisty , kumpel uzywa sworda 2 recznego, a co do mojej 2 sprawy to czy moge przebudzic 2 sube, zastepujac ja za 1 sube (ktora juz mam przebudzana) lub usuwajac ta 1 sube a przebudzic 2 na tamto miejsce , nie tracac przy tym pasywow z subclasy ktore sobie wykupilem.

8. Kall

Kall User

ok co od pierwszego tematu.
    użwuając firstów korzystasz z umiejętności: superior dual weapon mastery
    natomiast kolega który używa sworda: superior weapon mastery

tutaj możesz poczytać o skillach: http://l2gc.com/classes/tyrr-warrior/

co do drugiego pytania. możesz mieć przebudzoną tylko 1 subke i nie można jej zmienić. musisz usunąć poprzednią dual klasę, by móc przebudzić inną.
    co do bonusów... szczerze nie jestem pewien czy zostają czy nie. jeśli poczekasz to zadam pytanie komuś od innovy.
    co do pytania, możesz mieć przebudzoną tylko 1 subke

9. xaxee

xaxee User

okey dzieki wielkie za informacje ,jesli sie dowiesz co do tych certyfikatow czy zostaja czy nie to bede wdzieczny.

10. TheFremenTank

TheFremenTank User

z tego co się orientuję, to pasywy z subklas zostają (przynajmniej takie info zgromadziłem).

działa to niby tak, że jeśli masz maina i jedną tylko subklasę z lvlem 80 i komplet skilli z niej, to gdy ją usuniesz - skille zostaną. jednak wbicie 80 lvlu na subklasie, która zastąpiła tą usuniętą nic nie da - gra uważa, że z tej subklasy skille już zostały wykupione. teoretycznie więc najlepiej jest najpierw wykoxać wszystkie subklasy na 80, wykupić z nich komplet skilli, a później można je sobie usuwać/zmieniać do woli bez konsekwencji.

hmm, to ciekawe. spora część graczy twierdzi, że zadanie na dual-klasę jest zadaniem typu "one-time". masz absolutną pewność, że po usunięciu przebudzonej już subklasy (o ile da się ją usunąć w ogóle) będzie można przebudzić inną?

11. Kall

Kall User

mogę to skonsultować, ale wydaje mi się, że to jest tak, że przy usunięciu dual clasy dostajesz itemy by zrobić dual klasę na nowej subie. jak uda mi się skontaktować z kim z innovy to również o to zapytam.

12. xaxee

xaxee User

i jak mozna usunac tego duala i zamienic go 2 subclasa , wyjasnie jeszce raz mam na mainie zrobionego 1 przebudzonego duala, a 2 do 80 lvl zrobiona subclase, i musze sie dowiedziec czy moge jakos wywalic duala, i przebudzic ta subclase ktoa mam na 80 lvl,.

13. TheFremenTank

TheFremenTank User

jest dokładnie tak jak pisałem. jeśli zrobisz już jakiegoś duala - nie ma możliwości przebudzenia innej subklasy. nawet jeśli dual zostanie usunięty.

14. Eska

Eska User

witam,

zamykam i przenoszę do archiwum.
    stare, nieodwiedzane posty możesz znaleźć tutaj.

pozdrawiam,
    eska

Thread Status:
Not open for further replies.