bry, z łaski swojej powiedzcie mi proszę jak: -zrobić subklase w god, słyszałem że nie trzeba q robić, wystarczy teritory war pare razy czy cuś takiego -jaka klasa najlepiej sobie radzi solo na 85+ -jak kształtują się ceny epików [aq, baium] i czy jest sens się w nie pakować skoro mają mało m.def w porównaniu z tymi nowymi r grade -archer / dagger 85+ dalej fun2play jak w interlude? i ostatnie -warto pakować się w s80 czy lepiej biegać w s do 85 i krasnoludzić kasę na er grejdy? się pozmieniało od czasu kiedy grałem ostatni raz, ze dwa-trzy lata temu, więc pokornie o info proszę i z góry dziękuję. pozdr.
1.subklasa, 2 opcje: -quest jak kiedyś, ale troszkę uproszczony (nie trzeba bić baiuma, rb są quest monsterami), trzeba mieć broń top b (koszt ~40kk) -quest na territory war (zabij 10 healerów dwarfów itp) potrzeba 2 do 3 tw do zrobienia 100 itemków więc conajmniej miesiąc 2. solo najlepiej summoner, ale obecnie żadna klasa (może poza tyrr warriorem) nie ma problemu ze znalezieniem random party z party matching, zresztą solo exp nie istnieje, chyba że na swamplandzie do lvl90, teraz robi się instancje w party/ solo instancje, solo praktycznie nie musisz bić mobków 3. aq od 200-400kk w zależności od zapotrzebowania w danej chwili, baium nie wiem, bo aq+oly ring daje taki sam bonus crt dmg a wychodzi taniej. stare epiki przydają sie na pve i na class based oly (np dagger vs dagger), w pvp kwestia gustu, configu party itp 4. dagger starsznie okrojony na czwartej profce, ale da się grać, in wyższy lvl tym lepiej się gra i bardziej przydatny, archer już od 85 użyteczny, ma nawet jakieś przydatne skille, także nie trzeba klikać tylko f1 5. s->r, low set r grade = max 10kk, broń top r grade- max 10kk, spokojnie tyle adeny będziesz mieć z dropa
podziękował za info 1. q.monstery z rb'ków wcale nie takie łatwe, solo nie wyrobiłem sztyletem, ale we dwoje już jakoś to poszło. 2. a jakiś dobry spot dla daggera, lub dagger+tank 80-85? 3. najniżej widziałem za 500kk na dzień dzisiejszy, za 200 to z pocałowaniem ręki chyba pewnie niedługo wtb bardzo 4. no to mnie namówiłeś, jak dobrze rozumiem w god bez znaczenia czy wezmę pr czy he na sub moim de? jeden czort bo po przebudzeniu liczą sie skille rasowe tylko, tak? 5. ...yhm jeszcze powiedzcie mi czy: 6.archer z kuszą [ma mastery] to porażka? wyczytałem gdzieś na forum ncw że całkiem ludzkie to to na pve, a jak się tyle lat biegało z łukiem w łapie [od c1-interlude] to by się testło coś nowego. 7. co to za akcję że wpada nuker, rzuca debufa[?] na nieoflagowanych tłukących moby, zbija hp do 1, patrzy [paczy] jak mobki kończą robote, tosz to skandal jest, jeden dziad a całe silent valley usłane trupami.
1. wystarczy pomoc klanu albo party matching. pare osób zawsze się znajdzie 2. nie znajdziesz spotów dla 2 osób. albo solo albo full party. polecam "wróżki" (fairy cośtam z magmeld) bądź gog upper (full party). 4. dagger może i okrojony ale niedługo powinien być porządny update dla sztyleciarzy dający im kopa. teraz to jest loteria. wchodzi albo wszystko (half kill, double cryt, lethal, overhit) albo nic :d.poza tym dagger posiada dużą ilość stunów (shadow step, bluff, kick a na 99 jeszcze jeden) 6. z kuszą bez sensu. łucznicy bardzo się zmienili w god, teraz oni więcej prują ze skili aniżeli z general attacków. tak więc im wiecej patk tym wiecej damage a kusza ma raczej mniej i chyba mniejszy zasięg (sprawdz sobie ewentualnie w skilach). 7. jest to debuf. na low levelach to robi miazge, na równych jest takie sobie. niestety nukerzy bardzo nadużywaja tego na nisko poziomowych postaciach.
kolejny zeztaw pomniejszych pytań by kenjin 1) dual apo dagger+4 damage up czy focus? 2)85+ ładować +5str -4/3dex czy dozbierać na jakieś z mniejszym (-) na 9x? 3)tank ofensywny 80-90, taki build nie ma sensu w god? z tego co słyszałem to zrobienie ofensywnego tanka umarło po wprowadzeniu 4tej klasy, true? 4)dagger ma tam ten aoe skill rain of cośtam, da się tym coś zrobić złego czy raczej pic na wode? thx i pozdr.
1 - z tego co ja sam mam i słyszałem to damage up bo i tak ja sam mam ponad 420 critical rate a 500 chyba jest max 2 - ja uwazam ze lepiej poczekac i zbierac sobie na lepsiejsze dye jakies legendary ale co człowiek to inna opinia 3 - tak teraz nie ma czegos takiego ... tzn mozesz zrobic do farmy solo ale nie opłaca sie tank to teraz +con bron health 4 - i tak kupujesz wszystkie skille to nie wiem o co chodzi z pytaniem - skill dobry jak kazdy inny
thx, jeszcze jedno małe pytanie, czym się szybciej expi do 85, solo+buff, phantom summoner vs warlock? omineło mnie dużo od czasów interlude, teraz summonerzy nuki mają i inne cuda, to się wolę spytać się pozdr.
daj mi swojego es vs phantom summonera na olly po przebudzeniu ... zmiażdze cie i twoje "w dupie byłeś". rasowe skille czarnuchów miażdzą pedalskość twego es'a. co do koksania szybciej... serio? myślisz że masówkami powymiatasz? gówno prawda - fakt będziesz szybciej koksał jak masz am z wodnym atrybutem i pójdziesz na trainy swampland itp bo mówimy o koksaniu od 76+ do 85 gdyż 76 się bardzo szybko wbija obecnie bez znaczenia jaką postacią grasz. bijąc od 76 lvl będziesz zapewne koksał na swampland - a gdy przychodzi że będziesz solo + buffer no to phantom wygrywa na całej lini z pedrylowatym es. jeżeli będziesz miał pt niewielkie i robił trainy na swampie to może i będzie to lekko szybsze ale raczej wątpliwe. z dobrym issem na plecach + phantom sumoner wyciagasz boxy i je solujesz sobie a po 78 ciagasz wszystkie moby. i co panie " polaczku" najlepiej najpierw zacząć obrażać ludzi nie?
es odpada w przedbiegach, po pierwsze primo jakoś na te koniki patrzeć nie mogę, moja żona od której to pytanie wyszło zresztą też nie, a po drugie jako de suby na le nie zrobię fenris@thx kolejne kilka pytań xd 1. atrybut na dagger dla de? niby racial wind jest, ale sam już nie wiem, drogie to to, earth by taniej wyszedł chyba, po za tym 85-95 to bardziej farm niż maxowanie pod pvp imho 2. widziałem tanków, piękne ergrejdy tw ...i broń c, popytałem, i mówią mnie tu że broń nie istotna bo nie zmienia obrażeń ze skilli, ważne żeby sa hp, true or not true?
1 - nie wiem kto nawciskał pierdół ludziom że atrybut się liczy... serio jedyna postać która zadaje obrażenia z atrybutu to mag reszta dopiero jak zenchantuje skille. wiec wg mnie atrybut nie jest tak ważny ... no fakt lekko podnosi dmg "z ręki" ale kurde ze skila nic nie podnosi! co do de to wind! 2 - dokładnie dla tanka tylko bron z hp co do obrażeń... no fakt tank bije ze skilli tzn jeżeli masz fb + hp + pvp enchantment to będziesz robił większy dmg niż z r95 :d smieszne ale prawdziwe
hej, to znowu ja, i kolejne pytania 1. atrybuty w tw bounded - ładować czy czekac na seraph? 2. jakie skille z ps'a zostawić na wynn'ie? 3. jakie skille z sts'a zostawić na feoh? 4. czemu oe bizu na +6 graniczy z cudem? [12 fail +5 -> +6] in row, zmienili coś w % chance?
1 jezeli wolno expisz to mozesz sie nad tym zastawnawiać ale wg mnei to strata kasy. seraph na 120 i jazda 2 nie mam pojęcia 3 nie mam pojęcia 4 nie masz farta po prostu
szybkie pytanie: przed god dye max+5 do jednej statystyki, teraz max+15 [3x+5] po 85, a przed 85?, mam 2x+4, czyli +8int -8men z dwuch dye na postaci 52, "działa" z tego +8 czy tylko +5 [max przed god do jednej statystyki]? niby wyswietla sie w statystykach int[+8], więc i +12 można założyć, ale czy to działa tak jak wyświetla czy tak jak >god, tylko 5?